A Lufthansa az olasz állami vasúttal szövetkezve venné meg az ITA Airwayst

Forrás: turizmus.com

 2022. november 29. 14:03

Sajtóértesülések szerint a Lufthansa a Ferrovie dello Stato olasz állami vasúttal szövetkezve venné meg az ITA Airwayst. Közben a Róma-Fiumicino repülőteret üzemeltető Atlantia is beállt a kérők sorába.

Új fejezethez érkezett az ITA Airways privatizációja: sajtóértesülések szerint az olasz kormány most azt fontolgatja, hogy a Lufthansa és a Ferrovie dello Stato olasz állami vasút konzorciumának adja el az állami légitársaság többségi részét – írja az aero.de.

Antonio Turicchi, az ITA új elnöke adhatja el végre a Lufthansának az olasz légitársaságot. Turicchi a komplex privatizációs ügyek szakértője, korábban az állami ingatlanvagyon magánosítását koordináló Fintecna állami pénzügyi ügynökséget vezette.

A Lufthansa a hírek szerint az ITA Airways 51 százalékát venné át 250 millió euróért, a Ferrovie további 29 százalékot.

Lehet, hogy végül mégiscsak a Lufthansáé lesz az olasz ITA Airways

Fotó: ITA Airways

A Certares amerikai befektetési alap, amely az Air France–KLM és a Delta Air Lines légitársaságokkal konzorciumot alkotva korábban tárgyalásokat folytatott az ITA vezetésével, november elején bedobta a törülközőt, és a Lufthansa korábbi partnere, az MSC hajózási és logisztikai óriásvállalat sem érdeklődik már az olasz légitársaság iránt.

Ám helyettük állítólag van most egy másik kérője is a társaságnak, méghozzá egy, az infrastruktúra-ágazatban tevékenykedő holding, az Atlantia, amely többek között az ITA bázisrepülőtere, Róma-Fiumicino üzemeltetője is. A vállalat már az ITA elődje, az Alitalia iránt is érdeklődött.

Kapcsolódó cikkek

Bedőlhet az Air Moldova

2022. november 28.