A Qatar Airways és a FIFA már visszaszámol a világbajnokságig

Forrás: turizmus.com

 2022. november 03. 12:34

Kevesebb mint 20 nap múlva elrajtol a futball-világbajnokság Katarban. A visszaszámlálást a sportesemény hivatalos légitársasága, a Qatar vezérigazgatója és a szervező FIFA elnöke együtt kezdték meg. Az eseményen bemutatták a világbajnokság színeiben pompázó különleges repülőgépet is.

A Qatar Airways Csoport vezérigazgatója, Akbar Al Baker, a FIFA elnöke, Gianni Infantino és a Hamad Nemzetközi Repülőtér (MATAR) vezérigazgatója, Badr Al Meer a repülőtéren találkoztak, ahol bemutatták a FIFA World Cup Qatar színére festett Boeing 777-es repülőgépet.

A Qatar Airways még 2017-ben jelentette be a FIFA-val való partnerségét, mely azóta egyre erősebbé vált, és a légitársaság a szervezet számos tornáját szponzorálta, például a 2018-as világbajnokságot, a Klubvilágbajnokságot és a FIFA Női Világbajnokságot is.

"Ez lesz az első FIFA Világbajnokság, amelyet a Közel-Keleten és az arab világban rendeznek, és partnereink, a Qatar Airways és a Hamad Nemzetközi Repülőtér kulcsszerepet játszanak majd az esemény sikeres lebonyolításában" - mondta Gianni Infantino, aki hozzátette, minden idők legnagyszerűbb FIFA Világbajnokságát kívánják megrendezni.

fifa_qatar

20 nappal a világbajnokság kezdete előtt bemutatták a FIFA World Cup Qatar színére festett Boeing 777-es repülőgépet

Fotó: Qatar Airways

Legutóbb a légitársaság olyan projekteket mutatott be, amelyek világszínvonalú szórakozást biztosítanak majd a futballrajongóknak a világbajnokság alatt, köztük a Qatar Live-ot, amely több mint 60 nemzetközi előadónak ad otthont a világbajnokság ideje alatt.

Emellett a légitársaság bejelentette a strandklubok, szurkolói zónák és tematikus parkok fejlesztését is, a Daydream zenei fesztivált, a Lusail Boulevard szakmai rendezvényt, a Qatar Airways Sky House-t, a Winter Wonderlandet és az MSC World Europa tengerjáró hajó névadó ünnepségét.

A Qatar Airways emellett a Hamad Nemzetközi Repülőtéren és a Dohai Nemzetközi Repülőtéren kívül, ingyenesen biztosít dedikált Passenger Overflow tereket, ahol a futballmeccseket és a kísérőprogramokat élvezhetik az utasok.A világbajnokság alatt a Qatar Airways különleges, futball-tematikus kabinélményt is biztosít. Az utasok a foci ihlette kabinban hozzájuthatnak majd a FIFA limitált kiadású kényelmi csomagjaihoz, szuvenírpárnákhoz, fejhallgatókhoz, külön menükhöz és futballmezekhez is.

A légitársaság Oryx One fedélzeti szórakoztató rendszerén emellett több mint 180 futballal kapcsolatos tartalom lesz elérhető, köztük egy exkluzív interjút Gianni Infantino FIFA-elnökkel. A világbajnokság alatt az utasok ingyenesen élvezhetik a világbajnoki mérkőzések és más jelentős sportesemények élő közvetítését a fedélzeten.

A tornát nyolc világszínvonalú stadionban rendezik meg, amelyeket az arab kultúra szimbólumait idézik meg. A 60 ezer férőhelyes Al Bayt Stadion ad otthont a nyitómérkőzésnek, míg a 80 ezer férőhelyes Lusail Stadionban a torna döntőjét rendezik majd. A többi stadionban 40 ezer néző fér majd el.