A reptér mellett alakít ki műszaki bázist a Sixt

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 27. 14:16

A Budapesti Airport közelében alakít ki műszaki bázist az AutoWallis Csoporthoz tartozó Sixt annak érdekében, hogy a bérautó-szolgáltatások fejlesztése mellett a csoport kiszolgálhassa az autómegosztókat vagy flottakezelőket is.

Jelentős lépést tesz az AutoWallis Csoport mobilitási szolgáltatásokat kiszolgáló infrastruktúrájának fejlesztése terén, miután leányvállalata, a Sixt márkát képviselő Wallis Autókölcsönző Kft. a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében, Vecsésen, új műszaki bázist hoz létre – írja a cég sajtóközleményében.

A tervek szerint év végéig megvalósuló beruházás keretében a vállalat egy közel 6 ezer négyzetméteres ingatlant vásárolt, melyen első körben a társaság által Magyarországon képviselt, bérautó szolgáltatásokat nyújtó Sixt rent-a-car új műszaki bázisát hozzák létre a meglévő felépítmények felújításával é s átalakításával.

A projekt teljes költségvetése 565 millió forint, melyhez a Külgazdasági és Külügyminisztérium 282 millió forint összegű versenyképesség-növelő vissza nem térítendő támogatást nyújt. Székely Gábor, az AutoWallis befektetési igazgatója elmondta, hogy a beruházással a vállalat felkészül a pandémiás időszakot követő turizmus felfutására, így a Sixt márka még költséghatékonyabb üzemeltetésére, valamint a csoport által később esetlegesen indítandó más mobilitási szolgáltatások (például autómegosztás, flottakezelés) gyors kiszolgálására.

sixt_autowallis

Az 565 millió forintos beruházással a vállalat felkészül a pandémiás időszakot követő turizmus felfutására és a mobilitási szolgáltatások kiszolgálására

Fotó: AutoWallis

A beruházást az AutoWallis Zöld Finanszírozási Keretrendszerében tett vállalásoknak megfelelően tervezik, így az ingatlant napelemekkel, e-töltőkkel, hőcserélős hűtés-fűtéssel, vízvisszaforgatással és esővíz-hasznosítással üzemeltetik majd, és a gépjárművek tisztítása pedig száraz és vizes kézi mosással történik.