A Ryanair új árellenőrző és -hitelesítő szolgáltatást indított

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. április 26. 15:51

Az „árellenőrző” funkció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy összehasonlítsák a Ryanair által kínált repülőjegyárakat az online utazási irodák áraival.

Az „árellenőrző” eszköz, amely mind a vállalat honlapján, mind az applikációjában elérhető, lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy összehasonlítsák a Ryanair által kínált repülőjegyárakat az online utazási irodák által felszámított összeggel.

Az ügyfelek így ezentúl láthatják, hogy azok az online utazási irodák, akik nem rendelkeznek a Ryanair felhatalmazásával a járatok értékesítésére, mekkora felárat számítanak fel az extra szolgáltatásokért, például a poggyászért vagy az ülésfoglalásért.

Az ügyfelek további védelme érdekében a Ryanair ezen kívül bevezeti a “hitelesítő pecsétet,” amely igazolja az ügyfeleknek, hogy közvetlenül a Ryanair webhelyén vagy alkalmazásában foglalnak éppen repülőjegyet, és nem egy csak "annak látszó" felületen.

A vásárlók így a foglalás előtt ellenőrizni tudják a felületen, ahol repjegyüket vásárolják, hogy megkapta-e a hitelesítő pecsétet, vagyis hogy a Ryanair felhatalmazásával, vagy jogosulatlanul árulják a honlapon a társaság járataira szóló jegyeket.

ryanair_123rf

Az „árellenőrző” lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy összehasonlítsák a Ryanair által kínált repülőjegy árakat az online utazási irodák áraival

Fotó: 123rf.com

A hitelesítő pecsét egy pipaként jelenik meg, és csak a Ryanair.com oldalon és a Ryanair alkalmazásban lesz látható.

A közvetlen foglalás, illetve a pecsét garantálja majd, hogy a vásárló a lehető legolcsóbb áron vásárolhassák meg a Ryanair repülőjegyeit, illetve az extra szolgáltatásokat (poggyász, ülőhelyfoglalás), a közvetítő díja nélkül.

Így az ügyfelek e-mail címét és fizetési adatait sem lehet majd az OTA-k adataival helyettesíteni, illetve bármi probléma, lemondás esetén az esedékes visszatérítést közvetlenül az ügyfélnek fizetik majd ki. Ezen felül a vásárlók a Ryanair ügyfélszolgálati képviselőjével léphetnek kapcsolatba egyből, nem pedig a közvetítő ügyintézőjével.