A világ legpontosabb légitársaságai is késnek

Forrás: turizmus.com

 2017. május 29. 15:45

A brit fogyasztóvédelmi magazin, a Which? felmérést készített a világ legpontosabb, illetve legtöbbet késő légitársaságairól. Ebből a célból 850 ezer érkezést figyeltek meg, 25 brit repülőtéren tavaly.

A legrosszabb helyezést az Air Transat érte el, eszerint járatainak 45 százaléka nem érkezik meg pontosan. Ezután jön az Icelandair második 44 százalékkal, majd a Norwegian 40 százalékkal.

A Norwegian vezetői elismerték, hogy nem jellemző rájuk a pontosság, már ami a Nagy-Britanniába irányuló járataikat illeti. De erről nem csak ők tehetnek, legalább ekkora szerepet játszik a rossz időjárás, a sztrájkok és az angliai repterek helyhiánya, zsúfoltsága. Ugyanakkor Tonje Næss, a Norwegian kommunikációs szakembere hangsúlyozta, hogy nagyon fontos számukra a pontosság, és állandóan igyekeznek tartani az időt. Annál is inkább, mivel az Egyesült Királyság az egyik legnépszerűbb úti cél a skandináv piac számára.

A Which? felmérése szerint a KLM a legpontosabb légitársaság, járatainak csak 12 százaléka késik. A QATAR gépeinek 86 százaléka érkezik pontosan. Ezután az Iberia következik, majd az Aer Lingus 82,28%, a British Airways, a Flybe, a Wizzair, a Delta Airlines, a Virgin Atlantic,  az Aurigny Air Services, az Air Malta, a Lufthansa, a Ryanair, a Swiss Airlines, a SAS, a Singapore Airlines, és a United.

A felmérés szerint a KLM a legpontosabb légitársaság, járatainak csak 12 százaléka késik

 

Fontos tényező a pontosságban a repülőtér állapota és minősége, így ezekről is készült már több felmérés. Egy másfél évvel ezelőtti hír szerint a legpontosabban indító és fogadó repülőterek listáját az angol Bristol Airport vezeti 94,4 százalékkal. A Heathrow, amely Európa legforgalmasabb repülőtere, 75,5 százalékot ért el. Akkor a stockholmi Arlanda 85,4 százalékkal, a koppenhágai Kastrup (89,8%), a helsinkii Vaanda (88%) és az oslói Gardermoen (87,9%) repülőterek mögé szorult, legalábbis, ami a pontosságot illeti.