A Wizz Air a világ 10 legbiztonságosabb légitársasága között

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 01. 11:53

Az AirlineRatings.com beválasztotta a Wizz Airt a világ tíz legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé.

A világ egyetlen, a légiközlekedési szolgáltatók biztonságát és szolgáltatásait értékelő szervezete számos tényezőt vizsgálva alakítja ki rangsorát.

Márciusban érkezett a bázisra a Wizz Air első A321neo repülőgépe

Fotó: Airbus

Közéjük tartoznak a légi közlekedést irányító hatóságok, iparági és kormányzati szervezetek jelentései, a légitársaságok balesetekről és súlyos incidensekről vezetett statisztikái, valamint vizsgálják az adott légitársaság jövedelmezőségét, iparági etalont jelentő biztonsági kezdeményezéseit és a flotta átlagéletkorát. Ezen szempontok alapján került a világ tíz legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé a Wizz Air - tájékoztatta közleményében szerkesztőségünket a légitársaság.


Az egyik legfiatalabb flotta Európában

A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb, jelenleg 115 darab Airbus A320, A321ceo és A321neo repülőgépből álló flottáját üzemelteti, amelynek átlagéletkora mindössze 4,7 év. A légitársaságnak további 274 repülőgépre van rendelése a világ leghatékonyabb egyfolyosós típusából, az Airbus A321neóból. A Wizz Air Európa vezető karbantartó cégeivel dolgozik együtt, hogy fiatal és modern flottáját kifogástalan állapotban üzemeltesse.

 

Zöldebb és csendesebb gépek a budapesti flottában

A Wizz Air ma 14 ország 25 bázisáról üzemeltet járatokat, melyek közül a budapesti a legnagyobb. A magyar fővárosban 14 korszerű Airbus A320 és A321 repülőgép teljesít szolgálatot. Márciusban érkezett a bázisra a Wizz Air első A321neo repülőgépe, amelyhez azóta három újabb csatlakozott. Az A321neo a legmodernebb technológiát képviseli a légiközlekedésben, zajterhelése 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest.

Üzemanyag-fogyasztása 20, nitrogén-oxid-kibocsátása csaknem 50 százalékkal kevesebb, így a Wizz Air a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező európai légitársaság.