Amadeus-Finnair-együttműködés

Forrás: turizmus.com

 2018. október 25. 17:59

Az elmúlt években a légi közlekedési ágazatban tapasztalható változások arra kényszerítették a szállító cégeket, hogy átgondolják álláspontjukat a revenue managementtel kapcsolatban.

Nemcsak a minden korábbinál nagyobb „hatalommal” rendelkező fogyasztókkal szembesülnek, hanem az árak folyamatos csökkenésével is. Emiatt nehéz meghatározni, mely útvonalakra van igény, és melyek azok a tényezők, amelyek segítenek a légitársaságoknak abban, hogy maximalizálják a bevételüket egy versengő piacon.

Ezért választotta a Finnair az Amadeus Network Revenue Management nevű megoldását. Ez lehetővé teszi, hogy az évente több mint 12 millió utast szállító légitársaság pontosabban fel tudja mérni a fogyasztói igényeket, és sikeresen optimalizálja desztinációs hálózatát.

Mindez nem csak a technológiáról szól. Az Amadeus tanácsadóinak csapata a Finnairrel szorosan együttműködve dolgozott azon, hogy átalakítsák az érintett üzleti területeket a légitársaságnál. Így a Finnair teljesen ki tudja használni a versenyelőnyét és ennek köszönhetően nagyobb hasznot ér el.

Az Amadeus szakemberei szorosan együttműködtek a Finnairrel

Fotó: turizmus.com

Az Amadeus Network Revenue Management a big data biztosította lehetőségeket kihasználva a modern tudományos algoritmusok segítségével határozza meg az ügyfelek vásárlás közbeni viselkedését és fizetési hajlandóságát. Ezen információk alapján gyors, pontos és intelligens javaslatot tesz a legjobb árra és a légitársaság csomagajánlatainak kialakítására.