Az év diszkont légitársasága lett a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2016. október 28. 16:43

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága elnyerte a 2016 Diszkont Légitársasága címet a légi ipari információk és elemzések vezető független szolgáltatója, a Centre for Aviation (CAPA) díjátadóján.

A díjat Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója vehette át október 27-én Amszterdamban, a 2016. évi CAPA díjátadó ünnepségen.

A CAPA azokat a légitársaságokat és repülőtereket hivatott elismerni, amelyek nem csupán sikeresek, de képesek irányt mutatni az iparágnak a folyamatosan változó környezetben. Miközben az iparág átrendeződik, a nyertesek olyan stratégiákat alkalmaznak, amelyek a többieknek követendő példát mutatnak. A díjra felterjesztett vállalatokat a CAPA és a Heidrick & Struggles fejvadász cég független elemzői ellenőrizték és válogatták le. A végső győzteseket 8 tagú független, globális zsűri választotta ki.

A Wizz Air annak köszönheti a CAPA Év Diszkont Légitársasága címet, hogy stratégiai szempontból kiemelkedő teljesítményt nyújtott az év során, az iparág fejlődésére a legnagyobb hatással volt, vezetőként lépett fel és felállította a mércét a versenytársaknak.

 

 

A zsűri méltatta a cég állandó magas szintű teljesítményét és gyors növekedését egy nem könnyű régióban, amit többek között az elmúlt pénzügyi év 20%-os kapacitásnövekedése is bizonyít. A Wizz ma piacvezető Magyarországon, Romániában és Macedóniában, de a Közép- és Kelet-Európai térség többi részén, így Lengyelországban, Bulgáriában, Litvániában és Lettországban is erős jelenléte van.

„A Wizz több éve kiemelkedő teljesítményt nyújt Európában, különösen 2015-ös tőzsdére lépése óta. Hét éve folyamatosan nyereséges, Európában a legmagasabb utasonkénti bevételt tudhatja magáénak a kiegészítő szolgáltatások terén, és a 2016-os pénzügyi évben az egyik legalacsonyabb utaskilométer-költséggel (CASK) rendelkezett Európában” – mondta el Peter Harbison, a CAPA elnöke

A diszkont légitársaság részesedése a Közép- és Kelet-Európai alacsony viteldíjas piacon már 45%-hoz közelít, ami elismerésre méltó eredmény az erős piaci versenyt és az országok nagy számát figyelembe véve. A társaság az elmúlt öt évben megduplázta utasainak számát, és jelenleg 130 desztinációra üzemeltet járatokat 73 Airbus A320 és A321 repülőgépből álló flottájával.