Bejelentette első hat útvonalát a Wizz Air Abu Dhabi

Forrás: turizmus.com

 2020. július 12. 20:12

A légitársaság október 1-jétől indítja a járatokat Abu-Dzabiból.

A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek legújabb nemzeti légitársasága bejelentette, hogy két vadonatúj Airbus A321neo repülőgépet állít flottájába és 2020. október 1-jétől hat útvonalat indít Abu-Dzabiból. Az új járatokra jegyek már 129 emirátusi dirhamtól foglalhatók a Wizz Air weboldalán vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül.

A Wizz Air Abu Dhabi, a régió egyik legnagyobb holdingja, az ADQ és a Wizz Air Holdings Plc. közös vállalkozása. Nemrégiben nemzeti légitársasági státuszt kapott az Egyesült Arab Emírségek kormányától.

Flottája Airbus A321neo repülőgépekből áll, kezdeti útvonalhálózata pedig Alexandriát (hétfő, szerda, péntek), Athént (hétfő, szerda, péntek), Kutaiszit (csütörtök, vasárnap), Lárnakát (kedd, szombat), Odesszát (csütörtök, vasárnap) és Jerevánt (kedd, szombat) foglalja magában.

A légitársaság Airbus A321neo repülőgépekkel repüli a hat útvonalat

Fotó: Wizz Air

A bejelentés nyomán az Egyesült Arab Emírségek fővárosa éves szinten 350 000 ülőhelykapacitással bővül. Ahogy azt a légitársaság már korábban közölte, a működés első hat hónapjában további négy Airbus A321neo repülőgép áll szolgálatba. A további repülőgépekhez tartozó útvonalhálózatot a későbbiekben jelentik be.

A jegyárusítás megkezdésével egy időben a légitársaság elindítja arab nyelvű weboldalát és mobilalkalmazását, hogy megkönnyítse arabul beszélő utasai számára az online keresés és jegyvásárlás folyamatát.

A Wizz Air új fedélzeti protokolljának részeként a repülés ideje alatt az utasok és a személyzet számára egyaránt kötelező az arcmaszk viselete, továbbá a személyzet számára a gumikesztyű használata is előírt – emlékeztetett a légitársaság. A szigorú napi tisztítási ütemtervet követően az éjszakai órákban vírusölő eljárással fertőtlenítik a repülőgépeket. Az utasok a fedélzetre lépés pillanatában fertőtlenítő törlőkendőt kapnak, és amennyiben az utasok száma engedi, a személyzet az utasokat távol ülteti egymástól, ezzel is minimalizálva a fizikai érintkezés lehetőségét – írták közleményükben.