Békési ízutazás

Forrás: turizmus.com

 2016. március 01. 19:21

Gyulai és csabai kolbász, szarvasi mozzarella sajt, orosházi libamáj, körösi halászlé, kondorosi birkapörkölt, sárréti szürkemarha-pörkölt, békési szilvalekváros papucs – mindezeket megkóstolhatja az, aki ellátogat Békés megye standjára az Utazás kiállításon.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is lehetőséget kínált az érdekelt kamarai tagok kínálatának megjelenésére az Utazás kiállításon. A kamara és a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának együttműködése hosszú ideje töretlen, ezért a két szervezet ebben az évben is együtt képviseli Békés megye turisztikai értékeit a kiállításon – mondta el Vozár Márton, a BMKIK alelnöke a rendezvényhez kapcsolódó február 26-i sajtótájékoztatón.

Katona Ilona, az MT Zrt. regionális marketingigazgatója arról számolt be, hogy a régió 180 négyzetméteres kiállítóhelyen 24 társkiállítóval jelenik meg a kiállításon, közülük hét népszerűsíti Békés megye látnivalóit. A kiállítás jól illeszkedik a régió által meghirdetett „Minden ízében élmény – gasztrotúrák a Dél-Alföldön" elnevezésű programba.

 

Tóth Ferenc, a BMKIK elnökségi tagja elmondta, hogy – kapcsolódva a 2016-ra meghirdetett Gasztroélmények Éve tematikához – térségük híres étkeit a Békés Megyei Culinary Team mutatja be a nagyközönségnek az Utazáson. Vezetője, Ambrus György olimpiai aranyérmes, Venes-díjas mesterszakács a letéteményese annak, hogy a szarvasi pulykakészítmények és kolbászok, a gyulai, a csabai vastag- és vékonykolbászok, a szarvasi mozzarella sajtok, az orosházi libamáj, a gyomai körösi halászlé, a kondorosi birkapörkölt, a sárréti szürkemarha-pörkölt, a békési szilvalekváros papucs, valamint a kemencés kovászolt kenyér ne hagyja hidegen a standot felkereső látogatókat.