Bővíti budapesti hálózatát a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2018. november 22. 17:46

Egy új repülőgéppel, két új útvonal indításával valamint három útvonal járatsűrűségének növelésével bővül a hálózat.

A jövő évben a Wizz Air összesen heti 17 járatindítással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a magyar fővárosból elérhető 2019-es kapacitása 6 millió utas fölé emelkedik – ez éves szinten 8%-os növekedésnek felel meg.

Az új Airbus A321 2019 márciusában csatlakozik a Wizz Air budapesti flottájához, ami közel 120 millió dolláros befektetést jelent a Wizz Air részéről Magyarországon, és 42 újabb közvetlen helyi munkahelyet teremt a légitársaságnál. A Budapesten szolgálatba álló, valamint a korábban bejelentett, 2018 decemberében Debrecenbe érkező Airbus A321-es repülőgéppel a Wizz Air magyarországi flottája 16 tagúra növekszik, ebből 14 a budapesti, 2 pedig a debreceni bázison teljesít majd szolgálatot.

London Gatwickra és Oslóba indulnak az új járatok

Fotó: flickr.com

A Wizz Air legújabb útvonala 2019 márciusától naponta közlekedő járattal köti össze Budapestet a London Gatwick repülőtérrel, ami az Egyesült Királyság második legforgalmasabb légikikötője a London Heathrow után. 2019 áprilisában a Wizz Air újabb útvonalat indít Oslóba, Norvégia fővárosába. Az izgalmas új úticélokon túl a WIZZ megnöveli három budapesti járatának sűrűségét. Frankfurtba, Tel-Avivba és Szentpétervárra akár heti hattal több járat indul majd Budapestről.