Útmutatót ad a stresszmentes nyári utazáshoz a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2023. június 11. 09:22

Megfelelő létszámú személyzettel és minőségjavító fejlesztésekkel készül a nyári csúcs gördülékeny kezelésére a Budapest Airport, amely emellett tippeket ad az utasoknak, hogy mit tegyenek a stresszmentes utazás érdekében.

A nyári szezonban akár napi ötvenezernél is több utas fordulhat meg a repülőtér termináljain, ezért a Budapest Airport azt ajánlja, az utazók érkezzenek meg legalább két és fél órával a járat indulása előtt, ezzel elég időt hagyva a poggyászfeladásra és a biztonsági ellenőrzésre, és amennyiben mód van rá, kísérő nélkül érkezzenek, hogy ne alakuljanak ki tumultusok.A repülőtér üzemeltetője felhívja az utasok figyelmét az online előre elvégezhető utasfelvételi (check-in) és parkolóhely-foglalási lehetőségre, amivel időt és pénzt is spórolhatnak, valamint elkerülhetik a repülőtéri sorban állást. Bizonyos légitársaságok lehetővé teszik az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszer használatát. A csomagcímkék kinyomtatása már 26 automatánál elvégezhető, ezután csak fel kell helyezni a csomagot a kijelölt poggyászszalagra.

A biztonsági ellenőrzést úti céltól függetlenül a 2A vagy a 2B oldalon is elvégzik a repülőtéren

Fotó: Baranyi Róbert / Budapest Airport

 

Azok az utasok, akik csak kézipoggyásszal érkeznek és előzőleg már online becsekkoltak, a 100E busz megállójához közel eső főbejáraton belépve közvetlenül a biztonsági ellenőrzéshez mehetnek, ezzel is segítve a zsúfoltság elkerülését az indulócsarnokban. A terminálokon kihelyezett várakozás-kijelző monitorokon, illetve a Budapest Airport weboldalán lehet tájékozódni arról, hogy a 2A vagy a 2B oldalon haladhatunk át gyorsabban a biztonsági ellenőrzésen, az ugyanis úti céltól függetlenül mindkét oldalon elvégezhető, hiszen nem-schengeni járat esetén az útlevélellenőrzés a biztonsági átvilágítás után történik. A biztonsági ellenőrzés során már nem kell kivenni a táskából az elektronikai eszközöket – hívják fel a figyelmet.

Az utasoknak javasolt saját kulacsot vinni, amit a biztonsági ellenőrzés után 13 ivókútnál tölthetnek fel friss vízzel. A kisgyermekkel utazóknak a reptéren eltöltött időre ingyenesen biztosítanak babakocsit, továbbá öt – pelenkázóval, mikrohullámú sütővel felszerelt – baba-mama szoba is rendelkezésre áll a terminálon, emellett  a kicsiknek három repülőtéri játszótér és az 1. mólón található mini repülőtéri kínál szórakozást a várakozás alatt.

Baba-mama szoba a budapesti repülőtéren

Fotó: Baranyi Róbert / Budapest Airport

A Budapest Airport közlése szerint technológiai újításokkal, infrastruktúrával és humánerőforrással egyaránt felkészült a nyári szezonra a gördülékeny utaskezelés érdekében. Mivel az utaskezelésben több más partnercég is részt vesz, velük közösen szolgáltatási szint megállapodásokban rögzítette az elvárt minőségi követelményeket, ezzel is biztosítva azok betartatását.