“Egy elégedett turista ezret csinál” – Kiutaztatásba kezd a Mettravel szeptembertől

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 23. 09:00

A koronavírus a török vezetésű, főként beutaztatással foglalkozó Mettravelt sem kímélte az elmúlt másfél évben, a kényszerszünetet azzal töltötték, hogy felépítsék a cég kiutaztató üzletágának hátterét. Fejlesztéseikről és törökországi útjaikról Murat Binicier cégvezetővel beszélgettünk.

A Mettravel 2017-ben kezdte működését Magyarországon. A cég egészen a koronavírus-járvány berobbanásáig a beutazó turizmusra fókuszált, főként török turistáknak ajánlottak körutakat Közép-Európában és a Balkánon, bemutatva a régióban található országok kulturális értékeit és történelmét.Az iroda később az ázsiai piacra is kiterjesztette működését, és Szingapúrból, Malajziából érkező turistáknak is ajánlottak utakat a térségben.

Legnépszerűbb utazási célpontjaik Budapest, Bécs és Prága, de indulásukkor és azóta is – a többi utazásszervezővel ellentétben – nem csak ezt a három úti célt ajánlják, hanem 25 különböző programot. Kínálatuk között kulturális körutak, személyre szabott kirándulások, városnézések, wellness üdülések, tengerparti üdülések, incentive utazások is szerepelnek.

 

Rekord év helyett kényszerszünet

2020-ban rekordévet vártak az utazások terén, sok más utazásszervezőhöz hasonlóan. Szerződést kötöttek a Turkish Airlines légitársasággal és terveik között szerepelt, hogy a beutaztatás mellett a kiutaztatással is elkezdenek foglalkozni. Év végéig több mint 2000 ember törökországi utaztatását szerették volna elérni, míg a beutaztatás irányszáma 400 csoport volt.

A koronavírus járvány azonban a Mettravelt is érintette: a külföldi utazások csökkenésével, majd teljes megszűnésével a budapesti központban csökkenteni kellett munkatársaik számát.

 

Szeptembertől a kiutaztatásra fókuszálnak

A kényszerpihenő alatt sem álltak le. Újabb tervekkel vágtak neki a 2021-es évnek: A beutazás helyett most a járványügyi szabályok és korlátozások miatt kevésbé körülményes kiutaztatásra fókuszálnak majd, és szeptembertől a magyar utazóknak mutatják be Törökország rejtett kulturális és történelmi kincseit.

A Covid-válság alatti fejlesztésekről Murat Binicier elmondta: „Korábban mindent manuálisan csináltunk. Fontosnak éreztük, hogy kiépítsünk egy automatikusan működő, online rendszert. A fejlesztésnek köszönhetően a kommunikáció gyorsabb és pontosabb, az utasok kiszolgálása rugalmasabb, és a rendszer lehetőséget biztosít, hogy több partnercéggel legyünk kapcsolatban B2B és több utassal B2C irányban, illetve több desztinációt érhessünk el a jövőben.„

murat

Murat Binicier: A legfontosabb a szolgáltatások színvonala, hiszen egy elégedett turista ezret csinál

Fotó: Mettravel

Oldalukon nemcsak csomagajánlatok foglalhatók le, hanem szolgáltatások is. Repülőjegy, hoteltranszfer, idegenvezetés, a helyi közlekedést pedig az idei évtől már saját buszparkkal tudják ellátni, ami szervezési és biztonsági szempontból is fontos.

Murat Binicier fontosnak tartja, hogy az utasok a lehető legrészletesebb tájékoztatást kapják a programokról és nem utolsó sorban az utazás során felmerülő pluszköltségekről is.

Bár az a tapasztalatuk, hogy több szolgáltató is árat emelt a koronavírus okozta kiesés miatt, egyelőre ők nem tervezik ezt. Az utazás során felmerülő költségeket részletesen feltüntetik körutazásaik leírásában is, ezzel szeretnék elérni, hogy az utasok számára az utazás pénzügyileg is pontosan tervezhető, átlátható legyen.

„Némely iroda a pandémia okozta helyzetben kénytelen volt árat emelni. A Mettravel azon dolgozik, hogy áremelés nélkül is egyensúlyban tartsa az utazási csomagok minőségét és költségét, amely a szolgáltató partnereinkkel összefogásban valósul meg. A tőlünk megszokott minőségből nem engedünk, a szolgáltatásaink színvonalát tartjuk, tesszük ezt az utasokért, akik fontosak számunkra” – mondta a cégvezető.

Elmesélte, hogy a kezdetekben ketten dolgoztak a Mettravelnél, ebből nőtték ki magukat, egyre több csomagajánlatot és desztinációt adtak hozzá a cég által kínált utakhoz, az áraikat azonban azóta sem változtatták, a színvonalat pedig tartják a 2017 óta megszokott magas szinten. Minden hotelt  megnéznek, minden szolgáltatást kipróbálnak, minden utat lejárnak az értékesítés előtt. Ez a záloga annak, hogy minőséget tudjanak biztosítani az utasoknak, stabil alapja a hosszú távú tervezésnek, védjegye a növekedésnek. “Egy elégedett turista ugyanis ezret csinál” – osztotta meg filozófiájukat Murat Binicier.

 

Különleges úti célok Törökországban

A cégnél az idegenvezetésre szakosodott Erdinc Tuncbilek beszélt arról, hogy a Mettravel által ajánlott utak miért lesznek különlegesek.

Erdinc 2013 óta viszi – egyes nagyobb utazási irodákon kívül – szinte az összes magyar utazásszervező túráit Törökországban, főleg Isztambulban és Anatóliában. Most a Mettravellel folytatják a közös munkát, egyesítve a megszerzett tudást és tapasztalatot.

mettravel

A Mettravel egyik új útja Törökország keleti részére kalauzolja a turistákat egy olyan tematikájú programmal, ami Magyarországon eddig szervezett keretek között nem volt elérhető

Fotó: Mettravel

Kínálatuk között szerepelnek majd programok, a török riviérától Isztambulon át a fővárosig, Ankaráig, azonban ezeknél a klasszikus programoknál izgalmasabb, különlegesebb utazásokkal is várják majd utasaikat.

Azok számára például, akik ismerik már Isztambult, egy olyan városnéző programot is ajánlanak, amely jobban bevezeti a turistákat a helyiek életébe.  Ebben helyet kapnak a kevésbé ismert látványosságok is, így lehetőség nyílik jobban megismerni az ázsiai oldalt, vagy a török gasztronómiát is. Ahogy Erdinc fogalmazott, “ha Budapesthez hasonlítjuk, megmutatjuk nekik a Margit-szigetet, a Deák teret, bemegyünk a Parlamentbe és sétálunk a Budai Várnegyedben, a Hősök terén viszont beiktatjuk a programba az isztambuliak kedvenc helyeit is.”

A legkülönlegesebb út azonban, amit kínálnak, az ország keleti részét mutatja majd be. Ez a program Magyarországról eddig szervezett úton nem volt elérhető.

A Mettravel körútja a mesés Keletre kalauzolja el az utasokat és leginkább történelmi és kulturális szempontból közelíti meg Törökországot. Ankarában az Anatóliai Civilizációk Múzeumának – ezer évnyi kincs őrzőjének – megtekintésével indul a túra, majd a történelemben mély nyomott hagyott régi hettita kultúra központjában, Hattuszászban folytatódik.

mettravel

Erdinc Tuncbilek szerint a magyarok a legérdeklődőbb turisták, így az őket vezető idegenvezetőknek alaposan fel kell készülniük

Fotó: Mettravel

Erdinc szerint, a keleti túra a magyar nép számára is fontos nemzetek közötti történelmi kapcsolatokra mutat majd rá. A körutazásokon a magyar kultúrával és történelemmel összefonják a helyi kultúrát, ezzel is közelebb hozva a magyar turistákhoz Törökországot.

Erősen fókuszálnak a vallástörténetre is a programok összeállítása során és számítanak arra, hogy a magyarok spirituális célból is részt vesznek majd körútjaikon.

A Mettravel augusztus 28-án indítja majd török útjait. Az új foglalási platformjuk és honlapjuk már éles, ahol a körutazások programjai és időpontjai folyamatosan frissülnek majd.

Horváth Gabriella, a cég marketing managere arról tájékoztatott, hogy a kiutaztatással kapcsolatos érdeklődést online marketinggel szeretnék növelni. Az online marketing eszközök segítségével igyekeznek felhívni a figyelmet Törökország szépségeire, kulturális és történelmi értékeire, arra a sokszínű hangulatra és különleges miliőre, amit az ország rejt magában.

mettravel

Horváth Gabriella, a Mettravel marketing managere

Fotó: Mettravel

Terveik szerint az új török utakat az őszi és a tavaszi időszakra szervezik majd, hiszen ez az időszak időjárási szempontból a legalkalmasabb Törökországban a kirándulásra és az utazásra.

A Mettravel viszonteladó partnerek részére is kínálja törökországi programjait. Az alábbi elérhetőségen részletes információkkal várják azokat a közvetítő irodákat, akik a kulturális körutazások és városlátogatások iránt érdeklődő utasoknak szóló ajánlataik kínálatát bővítenék, színesítenék.

Horváth Gabriella
Telefon: +36 70 788 0787
E-mail: mettravel@mettravel.hu

(X)