Átélhető egzotikum az 1000 Úttal

Forrás: turizmus.com

 2017. január 31. 16:05

Oroszország mellett 50 százalékban különleges egzotikus utazásokkal, illetve bor- és gasztronómiai túrákkal készül a szezonra az 1000 Út Utazási Iroda. 2016-ban háromszoros méretű új irodába költöztek, vagyoni biztosítékuk több mint duplájára nőtt.

Rengeteg érv szól az 1000 Út Utazási Iroda útjai mellett, de a sok jelző helyett a tények és a számok mindig önmagukért beszélnek.

 

Kiemelkedő fejlődés

A tour operator egzotikus útjai olyan sikeresnek bizonyultak, hogy vagyoni biztosítékát 60 millióról 144 millió forintra emelte. Az iroda csapata már 23 fős, időszerű volt költözésük is, a 90 négyzetméterből egy 270 négyzetméteres irodába. Oleg Ermilov tulajdonos- ügyvezető kiemelte: 2016-ban 23, míg idén már 74 egzotikus út szerepel a kínálatukban, ebből 27 garantált. Százoldalas katalógusuknak több mint felét teszik ki az ilyen távoli úti célok.

Grúzia, a nagy kedvenc

Fotó: 1000ut.hu

Hangsúlyozta azt is, hogy továbbra is kiemelt figyelmet kapnak viszonteladó partnereik, akik forgalmuk 50 százalékát adják. Mindennél fontosabbnak tartják a korrekt együttműködést, az akciókat, ajánlatokat a partnerek kapják meg elsőként, rendszeresen szerveznek tanulmányutakat számukra, sőt idén 7 állomásos road show-n is bemutatják a kínálatot. De mit is takar ez pontosan?

 

Oroszország, Baltikum, Kaukázus és Közép-Ázsia

Moszkva és Szentpétervár, illetve ezek kombinációja változatlanul rengeteg formában elérhető, a tavalyinál még kényelmesebb utazási feltételek mellett. Igazi gyöngyszem ezek között is az irodalmi túra, amelyen a csoport „háziasszonya" az eredetileg magyar–orosz szakos Endrei Judit. Ő vezeti végig a csapatot Szentpéterváron például Dosztojevszkij Bűn és bűnhődésének helyszínein, vagy Gogol házához, Moszkvában Tolsztoj, Csehov, Bulgakov életének emblematikus helyein.

Szentpétervárra és Moszkvába mintegy 40 százalékkal nőtt az utaztató kapacitása.

De aki esetleg látta már, összekötheti a városokat volgai hajóúttal egészen a Kaszpi-tengerig, elutazhat Tatárföldre, vagy elegánsan felülhet a Transzszibériai Expresszre is, amely iránt ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés.

Üzbegisztán

Fotó: 1000ut.hu

Szintén az iroda specialitása a Baltikum, benne például olyan úttal, amely során 4 fővárost látogat meg a csoport 5 és fél nap alatt, vagy Közép-Ázsia és az „isztánok", olyan izgalmas kombinációkkal, mint Türkmenisztán és Üzbegisztán, vagy Kazahsztán és Kirgizisztán.

Már hagyományosan elérhető az ajánlatok között a Kaukázus és benne Örményország, Grúzia, valamint Azerbajdzsán.

Hagyományos már a kínálatban, mégsem nevezhető tucatterméknek Alaszka, a Spitzbergák, vagy az atomjégtörős túra, melyekhez idén a Feröer-szigetek is hozzájött.

Alaszkában vele is találkozhatunk

Fotó: 1000ut.hu

Egzotikum gazdagon

Az egzotikus árualapot úgy állították össze, hogy minden országban a lehető legvalóságosabb, leginkább testközeli, legautentikusabb élményt kaphassák az utasok. Ennek megfelelően mindenütt kis csoportokban utaznak, maximum 20 fővel, és minden olyan látnivalót és élményt felfűznek a programokra, amelyek az adott országban, kultúrában kihagyhatatlanok. A túrát az teszi teljessé, hogy mindig ügyelnek a szakavatott idegenvezetésre, és arra, hogy minél több mindent belesűrítsenek a rendelkezésre álló időbe.

Laosz

Fotó: 1000ut.hu

Az úti célok listája hosszú. Afrikában különleges és ígéretes program Algéria, Etiópia, Madagaszkár, Namíbia-Botswana-Zimbabwe, Tanzánia-Zanzibár. Ázsiában Nepál-Tibet-Buthán, India, Vietnám-Laosz-Kambodzsa, Malajzia, Kína, Jáva-Bali-Celebes. Dél-Amerikában kiemelt úti cél Peru, ahová hét időpontban is utazhatunk, de a dél-amerikai országok a legkülönbözőbb kombinációkban érhetők el.

Bennszülöttek Namíbiában

Fotó: 1000ut.hu

Mediterrán körutak, bor és gasztronómia

Külön katalógust kapott idén a mediterrán térség, és az idei újdonság, a bor- és gasztronómiai utak. A Korzika Holidays korábbi „beolvadásával" Zsila Sándor ismert szakember erősíti a csapatot, akinek az irányítása alatt 14 saját mediterrán programot dolgoztak ki 28 indulással. Korzika, Szardínia, Dél-Olaszország, Dél-Franciaország legszebb tájain vezetnek végig, illetve megtalálható még a katalógusban Málta, Madeira, Lyon, Belgium is.

Champagne

Fotó: 1000ut.hu

A bor és a gasztronómia témájában igazi kuriózumokat kínálnak, ínyenceknek. A 4-5 napos utazások során neves történelmi pincészeteket látogatnak meg, mindenütt borkóstolóval és pazar gasztronómiai programokkal. Az utak érintik például Toszkánát, Bordeaux-t, Champagne-t vagy a festői Douro-völgyet Portugáliában. A tervek szerint jövőre Argentínával, Chilével és Ausztráliával is kiegészül az ajánlatok köre. Elindul hamarosan a gasztronutazasok.hu oldal is, amely kifejezetten ezeket az utazásokat tartalmazza majd.

Douro-völgy

Fotó: 1000ut.hu