Erdélyi városokat jár be a nosztalgiavonat

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. április 09. 16:25

Idén nyáron már a harmadik szezonján kezdi meg Románia első turisztikai nosztalgiavonata, az Orient Expressre hajazó Transilvania Train.

A négynapos luxuskörutazás idén is Brassóból rajtol, ahova az utasok egyénileg érkeznek június 26-án. Négycsillagos szálloda várja őket, másnap reggel kilenckor fúvószenei kísérettel szállnak fel a vagonokba. Az első megálló a Maros megyei Szederjes (Mureni), ahonnan kiindulva középkori erődtemplomokat látogatnak Szászkézd (Saschiz), Szászfehéregyháza (Viscri), Szászkeresztúr (Criţ) településeken, majd következik Segesvár.

Másnap Medgyesen (Mediaş) helyi kézművesekkel találkoznak, a program további napjain pedig Gyulafehérvár (Alba Iulia), Szászsebes (Sebiş), Nagyszeben, Fogaras történelmi nevezetességeivel ismerkednek, de szerveznek számukra korhű zenei koncerteket, gasztronómiai kirándulást, bor- és sörkóstolást is. Az első csoport június 30-án ér vissza Brassóba.

A jegyárak fejenként 900 eurónak megfelelő lejtől indulnak, és egy háromtagú család számára a kiadás eléri a 2000 eurót.

A Transilvania Train projekt fő partnere a CFR állami vasúttársaság. Az előző években rendre a száz főt jelentő teltházzal indultak a körutazások.