Franciaország legjava Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 21. 16:24

Hagyományteremtő céllal hozta létre az Atout France a Best of France rendezvényt, ahol az ország nívós szolgáltatói találkozhattak a luxus- és üzleti utakra szakosodott közép-európai túraszervezőkkel, újságírókkal és potenciális utazókkal a Boscolo Budapestben szervezett workshopon és gálaesten.

Közép-Kelet Európában és a balkáni térségben, csaknem 2000 olyan ember él, akiknek vagyona meghaladja a 30 millió dollárt, és számuk folyamatosan nő, miközben a régióból évente 5 millió üzleti turista indul útnak. Az üzleti és a luxusutazások pedig a turizmus két leggyorsabban fejlődő ága – mondta Corinne Foulquier, az Atout France közép-európai igazgatója.

 

Rámutatott: a 2009-ben bevezetett új szállodaminősítési rendszerben immár több mint 17 ezer ötcsillagos férőhelye áll rendelkezésre és 16 „palace" besorolású szálláshelyet is találni Franciaország-szerte. A francia konyha 2010 óta világörökségi címmel is büszkélkedhet, és az országban immár 680 Michelin-minősítésű étterem található, míg borból 470 fajta kóstolható. Corinne Foulquier felhívta a figyelmet továbbá a tengerentúli francia üdülőparadicsomokra, amelyek akár az Air France, akár az Air Tahiti Nui segítségével is elérhetőek.

A francia szolgáltatók is bemutatkoztak a meghívottaknak. A földközi-tengeri üdülőhely, Antibes Juan-Les-Pins-ban új konferenciaközpont és panorámás étterem nyílt, de további fejlesztések is zajlanak. Az Intercontinental Carlton Cannes 101 éves épülete most esett át egy hatmillió eurós ráncfelvarráson, a szomszédos Monacoban pedig már készülnek a Place du Casino felújítására, valamint az elektromos autók Forma-1-es versenyére.

Az Alpokban fekvő síparadicsom, Courchevel a világ legnagyobb síterülete, a Les 3 Vallées részeként a minőségi turizmusra is nagy hangsúlyt fektet, ötcsillagos szállodákkal, deluxe alpesi házakkal, miközben 7 étterem összesen 13 Michelin-csillagot szerzett. A Group Montagnettes csoport négycsillagos szállodákat és apartmanházakat kínál Val Thorens-ban, amelyet a világ legjobb síterepének választottak, és ahol a tevékenységek köre a világ leghosszabb tobogán-pályájától a jégbúvárkodáson át a legmagasabb drótkötélpályájáig terjed. Tignes-ben különleges szilveszteri bulira készülnek, és itt a síszezon október elejétől május közepéig tart, bár a gleccsereken évi tíz hónapon keresztül lehet sízni.

 

Az egyik legnépszerűbb nászutas-célpont, Francia Polinézia 118 szigetéből leginkább Tahiti, Bora Bora és Moorea ismert, a vízre épült bungalók világába az Air Tahiti Nui A340-es gépei Párizsból Papeete-ig repítik az utasokat. Az Air France pedig nem csupán a tengerentúlon, hanem a közepes távú utakon is megújult business és egyedi első osztállyal várja az utazókat.

Képünkön: Elizabeth Parragh-Pataki, az Atout France budapesti igazgatója Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete társaságában a Boscolo Budapest Mélyvíz éttermében rendezett fogadáson. Fotó: Venczel Zsolt