Gondolával a Dunán

Forrás: turizmus.com

 2018. május 06. 10:39

250 fős, csupa üveg hajócsodát tesztelhetett a szakma a napokban: a Legenda vadonatúj, kifejezetten városnéző programokra épített új hajója május eleje óta szeli a habokat a Duna legszebb budapesti szakaszán, megduplázva a cég kapacitását.

A május 2-3-i bemutató napokon több alkalommal összesen több mint 600 szakmabeli, utazási irodás partnerek és újságírók tapasztalhatták meg a saját bőrükön, milyen a vadonatúj Gondola hajóról megcsodálni a várost. Közben Németh György ügyvezető és Hudacsek Miklós értékesítési és marketingvezető mutatták be az új hajót és a cég újdonságait.

A Gondola

Fotó:  turizmus.com

A Gondoláról megtudtuk: tervezése 2,5 éve kezdődött, és elejétől fogva tudatosan bevontak a folyamatba formatervezőket is, hogy ne „csak” egy sokadik vízi jármű szülessen, hanem egy látványában is különleges úszó csoda. A szerencse úgy hozta, hogy hazai gyártót találtak Nyergesújfalun, ugyanott készült, ahol az A38 hajóhoz kapcsolódó felépítmény.

Nem egy sokadik vízi járművet akartak építeni

Fotó: turizmus.com

Mint elhangzott, az alsó részen 180 férőhely áll rendelkezésre, hátul egy bár, alatta pedig egy komplett, rendezvényeket is kiszolgálni képes, profi konyha kapott helyet. Büszkék is rá, hogy valamennyi hajójukon helyben készült ételeket tudnak felszolgálni. A felső fedélzeten további 93 hely áll rendelkezésre, mosdók pedig a középső és a legalsó szinten is vannak.

A hajó csupa üveg

Fotó: turizmus.com

A hajó egyik legnagyobb előnye a hajótestet burokszerűen körülölelő csupa üveg kialakítás, melynek köszönhetően minden irányban és szögben élvezhető a panoráma. Az üvegfalak elhúzhatók, de jól is szigetelnek, így a hajó télen-nyáron kényelmes és praktikus.

A vacsorás városnéző program is népszerű

Fotó: turizmus.com

A Legenda Kft. az első volt a városnéző hajós cégek piacán, 29. szezonjukat kezdték meg idén. Összesen mégy hajóval rendelkeznek, a Legenda és a Gondola hajó kifejezetten a városnézésekre koncentrál, míg további kettő (Delfin I és Delfin II) vacsorás városnézéseket szolgál ki. A Gondola hajó szolgálatba állásával ma már napi 18 járatuk fut ki a Vigadó téri 7-es dokkból.

Gyönyörű a látvány a hajóból

Fotó: turizmus.com

A programok között érdekesség a Duna Bella városnéző program, amelynek során a hajó kiköt a Margitszigeten is, és az utasok térképet kapnak a látnivalókról, majd hop-on hop-off rendszerben szállhatnak vissza, tetszőleges időpontban. A vacsorás városnézés pedig 2,5 órás, így kényelmesen, sietség nélkül tudják a vendégek elfogyasztani a négyfogásos vacsorát.