Gruber Csaba: Az online világban is hiszek a személyes kapcsolatok erejében

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. június 01. 18:02

Június 1-jén ünnepli 27. születésnapját a Gruber Travel. Ez alkalomból beszélgettünk Gruber Csaba tulajdonos-ügyvezetővel az utazási piac átalakulásáról, a személyes kapcsolat fontosságáról, az idei trendekről és a közvetítő irodák szerepéről.

Három évtizedes tapasztalattal a háta mögött milyen trendeket lát jelenleg a kiutazási piacon és hogyan hatnak ezek a Gruber Travel működésére?

Június elsején irodánk fennállásának 27. évfordulóját ünnepeljük, kevés közvetítő rendelkezik ilyen múlttal és ennyi fiókirodával rajtunk kívül a magyar piacon! Három irodát ugyan be kellet zárnunk, de sikeresen túléltük a Covid időszakát, majd megtettük a lépéseket, amit a szemünk láttára formálódó utazási piac átalakulása követelt tőlünk.

Hiszen, míg a 2019-et megelőzően évente legalább 100 különböző katalógust tettünk ki a polcokra, mára szinte kizárólag a körutaztatással foglalkozó irodáknál maradtak meg a prospektusok, ezzel együtt az értékesítési módszerek is átalakultak. Ez nekünk, akik a személyes kapcsolatokra építettük létezésünket, borzasztóan megnehezítette a munkánkat és paradigmaváltást tett szükségessé.

A helyzethez alkalmazkodva irodáinkat modernizáltuk, otthonosabbá és zöldebbé varázsoltuk, hiszen nem fogadhattuk üres polcokkal az utasainkat. Az Árkádban, a Shopmarkban és a Dunakeszin lévő Gruber-egységek már az új dizájnnal fogadják az utasokat, teret adnak az ügyfeleinkkel való beszélgetéseknek. Januárban az elsősorban a VIP-utasok kiszolgálására felkészített fiókunkat is ebben a szemléletben nyitottuk újra a GoBuda bevásárlóközpontban.

 

Hogyan próbáltak megfelelni az egyre inkább teret nyerő online értékesítés kihívásainak?

A legfőbb törekvésünk, hogy a megszokott szakértelemmel várjuk az utazni vágyókat, felkészülten arra, hogy személyesen, telefonon vagy az online csatornákon keresztül is kiszolgáljuk őket. Ennek megfelelően eszközeink és rendszereink is megújultak, a grubertravel.hu-t és a törökutak.hu-t dinamikusan fejlesztjük. Folyamatosan kötünk be új rendszereket, honlapjainkon több 100 millió forintos értékben vannak fent ajánlatok, köztük a saját kínálatunk, a magyar, osztrák és német utazásszervezők termékei, szállások, dinamikusan összeállított csomagok.

Gruber Csaba: Egyre nagyobb szükség van az utazási irodák szakértelmére

Fotó: Gruber Travel

Ön a piac átalakulása ellenére is, deklaráltan a személyes kapcsolatokban hisz. Kifizetődő ez az elkötelezettség?

Másokhoz hasonlóan mi is rengeteg pénzt és energiát spórolnánk meg, ha bezárnánk az irodáinkat és home office-ba vonulnánk. A 27 év alatt ugyanakkor rengeteg törzsutasunk lett, többen generációk óta kitartanak mellettünk. Nagy részük igényli ezt a fajta kiszolgálást és mi nem hagyhatjuk cserben őket! Szeretnénk továbbra is a hét minden napján elérhetőek lenni személyesen, telefonon és e-mailen keresztül egyaránt, hogy ha bárkinek problémája adódik, például nem megy értük a Maldív-szigeteken a transzfer, vagy felszállás előtt elromlik a repülőgépük, tudjunk segíteni.

 

Hogy látja, az utasok hozzáállásában milyen változást hozott a pandémia?

Egyértelműen felértékelődött a szerepünk, egyre többen visszatérnek hozzánk. Az egyik legfontosabb oka ennek a felelősségvállalás: legyen szó charteres üdülésről vagy egyéni igények szerint, dinamikusan összeállított csomagról, az irodánál vásárolt szolgáltatás esetén az iroda a felelős azért, hogy az utazás minden eleme megvalósuljon, ez nagyon vonzó az utasközönség számára.

Egyre nagyobb szükség van a szakértelmünkre, hiszen a fapados légitársaságok új és új nyaralódesztinációkra indítanak járatokat, de tartják magukat a charterek is, hatalmas a kínálat, amiben egyre nehezebb eligazodni. Mi minden évben saját charternaptárat állítunk össze, amiben megjelöljük az egyre keresettebb, utasbarát menetrendeket, így segítjük értékesítőinket.Szerepet játszanak a visszarendeződésben az árak is, a légitársaságok elszállt, a csomagokkal együtt gyakran 200 ezer forintot súroló főszezoni árait látva sokan választják a charteres nyaralást.

Azt látjuk, hogy az utasigényekre gyorsan reagáló nemzetközi multik ajánlatai egyre népszerűbbek a kedvező euróárfolyamnak és a minimális díj megfizetése mellett szinte az utolsó pillanatig módosítható termékeknek köszönhetően. A dinamikusan összeállított csomagok iránt növekszik a hazai piacon a kereslet. Ezek a termékek ár-érték arányban verhetetlenek, soha nem volt ennyi eurós árualapból történő foglalás, mint az idén.

 

Hogyan zárult irodájuk tavalyi éve, melyek az idei trendek és mit várnak 2023-tól?

Tavaly kevesebb irodával és kevesebb munkatárssal jobb eredménnyel zártunk, mint a Covid előtti legjobb években, ebben nyilván több tényező szerepet játszott. A növekedés ebben az évben tovább folytatódott: május 31-ig 54 százalékos a bővülésünk a tavalyi előfoglalási időszakhoz képest Egyértelműen jó döntés volt az eurós árazást szorgalmazni, az erősebb árfolyam kompenzálja a drágulást.

Az idei nyár favoritja újra Törökország

Fotó: 123rf.com

Ami a piacot illeti, a legjobb ár-érték arányú úti célokra (Tunézia, Egyiptom, Törökország) nagy a főszezoni érdeklődés az utazási irodákon keresztül. Kedvező, hogy idén nyáron hetente több mint 40 gépindulással tervezhetünk Törökországba, ezek egymással jól kombinálhatók, így akár 5-10-12 napos utak összeállítására is van lehetőség. Persze csak annak, aki időben ébred, a gépek 70-80 százaléka már tele van.

A felsoroltak mellett sokan választják Spanyol- és Görögországot, az autóval könnyen elérhető Olasz- és Horvátországot, újra látjuk a fejlődést a pandémia által alaposan megtépázott körutazásokban és hajós utakban.

A kosárérték összességében 20-30 százalékkal magasabb 2019-hez képest.

 

Az online disztribúciós rendszerek térnyerését figyelembe véve hol látja az utazásközvetítők szerepét a mai piacon?

Az elmúlt 30 évben sok nagy utazásszervezőt láttam eltűnni a piacról, a mi műfajunk viszont, a több lábon állásnak és a sokoldalúságnak köszönhetően, kifejezetten „válságálló". Kedvező, hogy nem szakosodunk egy-két desztinációra, mindenféle úti céllal és többféle termékkel foglalkozunk. Nem részesítünk előnyben egy-egy tour operatort, hiszen az az érdekünk és az ad stabilitást, ha sok kisebb szeletből állítjuk össze a „tortánkat". Míg az utazásszervezők lehetnek részlehajlók, nekünk közvetítő irodáknak az ügyfél elégedettsége a legfontosabb, a piacon lévő legjobb szolgáltatást keressük meg számukra a legjobb áron.

A Gruber Tavel irodáit az utasközpontúságot szem előtt tartva modernizálták

Fotó: Gruber Travel

Tavaly nyáron az erős kiutazás mellett a belföld is tarolt. Idén a külföld vagy a belföld irányába nyílhat ki az olló?

A belföldi szállásárak drágulása és a kedvező euró árfolyam miatt egyértelműen a külföldi utak térnyerését érzékeljük, hiszen az olcsóbb külföldi desztinációk nem, vagy alig drágábbak egy belföldi nyaraláshoz képest, ez sokakat csábít.

Ugyanakkor nem csak a hazai utasok, a hazai szolgáltatók sorsát is szívünkön viseljük, ezért születésnapi promóciónk keretében a június 1. és szeptember 30. között külföldre foglaló utasainknak 3 nap/2 éjszakás, illetve 2 nap/1 éjszakás belföldi wellnesshétvégét adunk ajándékba, vagy nagyságrendileg féláron, a foglalás összegétől függően.