Gyors megtérülést hoz a környezetbarát tisztaság

Forrás: turizmus.com

 2020. március 04. 11:22

Kis odafigyeléssel a turisztikai szolgáltatók is kizöldülhetnek, ami az árbevételben is kézzelfogható eredményt hozhat. A vendégek ma már nemcsak keresik a zöld szolgáltatásokat, de hajlandóak többet is fizetni értük.

„A turisztikai szektor sem mehet el a környezetvédelem ügye mellett. Felelősségünk és kötelességünk megfelelni a fenntarthatóság jelentette kihívásoknak. Szerintünk mindenkinek száz apró lépést kell tennie a jövő megóvása érdekében: a szelektíven gyűjtött szeméttől, a műanyagok csökkentésén át a környezetkímélő szerek használatán keresztül a kisebb környezetterhelésű közlekedési módok választásáig” – hangsúlyozta Bodrogai Ferenc, a Magyar Piszke Csoport alapító-tulajdonosa, ügyvezetője az Assist-Trend Együtt, felelősen címmel megrendezett ökokonferenciáján.

A Magyar Piszke Csoport új fenntarthatósági koncepcióját is bemutatta a konferencián. A 100 százalék magyar tulajdonban lévő, Lábatlanban működő cégcsoport tagjai – a konferenciát rendező Assist-Trend Kft., a Magyar Piszke Papír Kft, és a Magyar Termék Nonprofit Kft. – környezettudatos termékeikre, szolgáltatásaikra helyezték a hangsúlyt,  hogy így is segítsék partnereiket a fenntartható döntések meghozatalában.

A vendégek ma már hajlandóak többet is fizetni a zöld szolgáltatásokért

Fotó: 123rf.com

A fenntarthatóság irányába tett legapróbb lépéseket is meghálálja már a piac, ma az egyik leggyorsabban megtérülő befektetés a környezetbarát tisztítási rendszere bevezetése. A vendégek ugyanis ma már hajlandóak többet is fizetni a környezeti értékeket jobban megőrző szolgáltatásokért, cikkekért, vagy nagyobb elégedettségüket jelzik az ilyen területen előremutató lépéseket tévő hotelekkel, éttermekkel kapcsolatban.

A Magyar Piszke Csoport tagjaként a Horeca-szektor kiszolgálására szakosodott higiéniai szolgáltató, az Assist-Trend a környezetvédelemmel kapcsolatban is segítséget szeretne nyújtani partnereinek, hogy jó döntéseket hozzanak.

Ezért alkotta meg a Zöld Trendet, amely logó alatt a kínálatából azokat a termékeket és szolgáltatásokat  gyűjti össze, amelyek nem csak a környezetvédelmi szempontokat veszik figyelembe, de a minőségükkel, hatékonyságukkal is versenyképesek a professzionális piacon.A konferencián bemutatták a Magyar Termék Nonprofit Kft. új, Zöld védjegyét is, amelyet a fenntartható módon készülő hazai termékek kaphatnak meg a nonprofit minősítő szervezettől.

A Crepto wc-papírok, a Szilvia papírtörlők és a Nárcisz papírzsebkendők gyártója, a Magyar Piszke pedig a műanyagmentes csomagolás koncepciójával ismertette meg a közönséget.

(X)

Kapcsolódó cikkek