Gyorsul a becsekkolás a budapesti repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2016. július 14. 17:26

Az 50 milliárd forintos BUD 2020 fejlesztési program részeként a nyári utasforgalmi csúcsidőszakra újabb hét check-in pultot adott át a forgalomnak a Budapest Airport a 2A Terminálon.

Jelentősen csökkenhet a zsúfoltság a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján, miután a 2A szárnyban forgalomba állították az új check-in pultokat. A fejlesztés első fázisaként csütörtök reggel üzembe helyeztek hét új check-in pultot a 2A Terminálon. Ennek köszönhetően már a mai naptól a kanadai Air Transat légitársaság torontói járatának utasai a 2B Terminálról átkerültek a 2A-ra. A Budapest Airport tervei szerint rövidesen a német Lufthansa-csoporthoz tartozó Germanwings és Eurowings légitársaság utasai is a 2A-ról indulhatnak, jelentősen kiegyenlítve a forgalmi terhelést a két terminál között.

 

Hamarosan megkezdődik az új check-in pultok kialakítása a 2B-n is, ezek átadása 2017 májusára várható.

A bővítéseket elsősorban a nem schengeni irányban tapasztalható utasforgalom dinamikus növekedése tette szükségessé. Az idei nyáron hetente háromszor üzemel a 2B Terminálról az Air Canada Rouge torontói járata, az Emirates tavaly óta a nagyobb befogadóképességű Boeing 777-essel közlekedik naponta Dubajba, sűrítette járatait a Qatar Airways is.

 

A Budapest Airport BUD 2020 néven ötéves, 50 milliárd forintos repülőtér-fejlesztési programot jelentett be, amelynek keretében – egyebek mellett – jövőre elkezdődik egy új utasmoló megépítése a 2B Terminálon, épül egy repülőtéri szálloda, még az idén világszínvonalú utasbiztonsági berendezéseket helyeznek üzembe a repülőtéren, befejeződik a műszeres leszállítórendszer, az ILS cseréje, valamint új cargobázis is épül.