Három egyiptomi üdülőhelyre indít charterjáratot az ETI

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. május 10. 12:57

A jelenleg is üzemelő „dobbantós" hurghadai járat hamarosan önállósul, a nyár elején pedig Sharm-el-Sheikh-i, valamint Marsa Alam-i járattal bővül az iroda kínálata.

A koronavírus-járvány enyhülésével és az oltottság növekedésével párhuzamosan egyre több információ lát napvilágot a hazai utazásszervezők nyári terveivel kapcsolatban.

Az Egyiptom-specialista Express Travel International irodavezetőjétől, Kerekes Gábortól megtudtuk, hogy április 17-én indult és jelenleg egyetlen charterjáratként közlekedik a magyar piacról az ETI üdülőjárata, amely Ljubljanán keresztül közlekedik Hurghadára szombatonként. Ez az egyébként telt házzal üzemelő „dobbantós" járat utoljára május 22-én repül el Budapestről.

Egy szálloda a hurghadai kínálatból: az ötcsillagos Red Sea Grand Palace

Fotó: ETI

Május 30-tól vasárnaponként indul az első közvetlen charterlánc Budapestről Hurghadára. Terveik szerint június 2-től indul egy második közvetlen hurghadai járat is, amely szerdánként közlekedik október végéig. A Vörös-tenger másik népszerű üdülőhelyére, Sharm-el-Sheikh-re a tervek szerint június 11-től indul az első közvetlen üdülőjárat, amey péntekenként közlekedik, október végéig.

Az iroda azt is tervezi, hogy július elsejétől elindítja közvetlen üdülőjáratát Marsa Alamra is, csütörtökönként, ez is október végéig közlekedik. A járatnapok kombinációja révén az iroda Hurghadára az egy- és kéthetes turnusok mellett 10-11 napos turnusokat is kínál.

Amennyiben az érdeklődés megfelelő lesz, nem kizárt egy harmadik Budapest-Hurghada, illetve egy Debrecen-Hurghada-járat sem, ha a piaci helyzet megköveteli, kombinálva valami más kelet-európai reptérrel.

A charterjáratokat a Fly Egypt üzemelteti, és nincs albérlői szerződésük más tour-operátorral – emelte ki Kerekes Gábor.

Az ETI tulajdonosaihoz köthető Red Sea Hotelek közül Hurghadán öt egység van nyitva, a fennmaradó négy május folyamán kinyit. Mivel a Sharm-el-Sheikh-en található Red Sea hotelek júniustól nyitnak, ezért nem indulnak ide korábban charterek.

Az irodavezető arról is tájékoztatott, hogy már a téli időszakra is foglalhatók náluk a csomagajánlatok. Régi kedvelt rendezvényüket, az ETI Coffee-t újraindítják a héten, ezúttal online, zoom-platformon, meghívásos alapon, viszonteladó partnereiknek. Az értékesítésben a jövőben is döntő részben rájuk számítanak.

Jelenleg az Egyiptomba való belépés feltétele a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt bemutatása. Visszatéréskor a védettségi igazolvánnyal rendelkezők karanténmentesen mehetnek haza.