Itt a világ leghosszabb fapados járata

Forrás: AIRportal.hu

 2016. augusztus 17. 17:38

A világ leghosszabb fapados járata lesz a szingapúri low-cost légitársaság, a Scoot Athénba repülő járata, amely 2017 nyarától hetente négyszer közlekedik a két város között.

A több mint tízezer kilométeres távolsággal ez lesz a leghosszabb olyan járat, amelyet low-cost légitársaság üzemeltet – közölte a Singapore Airlines leányvállalata, a fapados Scoot azután, hogy bejelentette: Athénbe indít járatot a délkelet-ázsiai városállamból – írja az AIRportal.hu.

A légitársaság Boeing 787-8-asai 2017. június 20-tól hetente négyszer közlekednek majd Európába. Az athéni járatok a szingapúri Changi reptérről kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnaponként hajnali 2 órakor szállnak fel, visszafelé pedig déli 12 órakor indulnak Athénból, a repülés mintegy tizenegy és fél órásra van tervezve. A két osztályon 335 főre berendezett Dreamlinereken „gyerekmentes" övezet is van, a turista osztályú kabin legelején, ahol mintegy tíz centivel több a lábtér is.

Az Aero.de összefoglalója emlékeztet arra, hogy a Scooton nincs beépített képernyő a székek előtt, ám wifi-szolgáltatást és dugaljakat biztosítanak, így saját eszközökkel az utasok szórakozhatnak repülés közben.