Jubileumi évre készül a Robinson Tours

Forrás: turizmus.com

 2014. december 11. 16:49

Meglepetésekkel és nyereményjátékokkal készül 20. születésnapjára a Robinson Tours, amelynek szerdai katalógus-bemutatója és partnertalálkozója is már a jövő évi ünneplés jegyében zajlott.

Első turisztikai szezonját 1995-ben, beutaztatással kezdte a máig családi vállalkozásban működő Robinson Tours, kelet-európai, elsősorban orosz vendégeket hozva Magyarországra – idézte fel az elmúlt két évtized mérföldköveit Jakócs Áron igazgató a Hotel Novotel Centrumban tartott rendezvényen. A kiutaztatást 2001-ben vette fel a cég palettájára azzal az elhatározással, hogy újra felfedeztesse a magyar utasokkal Bulgáriát. A lépést akkor kétkedéssel fogadta a szakma, de az idő őket igazolta. 2004-ben, 12 év szünet után, a Robinson Toursnak köszönhetően repülővel is újból elérhetővé vált a bolgár tengerpart. Azóta évről évre új úti célokkal bővítették palettájukat, így ma már Törökország, Egyiptom, Albánia, Horvátország, Montenegró is szerepel tengerparti nyaralós kínálatukban. Városlátogatásra Csehországot és Oroszországot ajánlják, körutazásra a Baltikumot és újdonságként a Kaukázusban Azerbajdzsánt, illetve Grúziát Örményországgal kombinálva.

2015-ben újdonságuk a Metro busztársaság Szófia–Budapest–Prága–Berlin útvonalon hetente háromszor közlekedő buszjárata, amely businessosztály-kényelmű szolgáltatást (soronként 3 ülés, USB-csatlakozás, fedélzeti catering, utaskísérő) nyújt. A Robinson a Metro hivatalos magyarországi képviseletét látja el.

Az utaztató kínálatában új a belföld is, stratégiai partnerük a négycsillagos Thermal Hotel Harkány, amelyet a magyar piacon a legkedvezményesebb áron kínálnak. Ez Harkányban az egyedüli szálloda, amelynek beltéri és kültéri gyógymedencéje is van.

Hagyományos külföldi úti céljukra, Bulgáriába idén már 12 ezer utast vittek, ahol a legszélesebb szállodaválasztékkal, a legnagyobb buszos és repülőkapacitással, garantáltan magyar nyelvű fakultatív programokkal és a legkedvezőbb árakkal várják az utasokat – hangsúlyozta Jakócs Áron. A charterjáratokat érintő változás, hogy 2015-ben Burgaszba a Bulgarian Air Charterrel repülnek a Travel Service helyett azért, hogy meg tudják tartani a szombati indulási napot Budapestről, illetve a hétfőit Debrecenből. Burgaszból külön transzfert indítanak az északi üdülőhelyeket választóknak, itt a méltatlanul hanyagolt Albenát ajánlják kiemelten a viszonteladók figyelmébe. Albenában mintegy negyven szálloda várja a turistákat természeti környezetben, itt található Bulgária legnagyobb aquaparkja, az üdülőkomplexum teljes területén ingyenes a wifi, és a napozóágyakért sem kell fizetni, ami kuriózum.

Egyiptomban és Törökországban az egyik legnagyobb török utazási iroda, a TEZ Tour a kinti partnerük. Ide a Travel Service-szel szállítják utasaikat, Egyiptomba csak budapesti, Törökországba budapesti, debreceni és pozsonyi indulással. A TEZ Tour három saját üzemeltetésű, ötcsillagos kemeri szállodáját csak a Robinson értékesíti Magyarországon.

Horvátországban mintegy 400 szállodával állnak kapcsolatban, de jövőre több apartmant kínálnak majd igazodva a kereslethez.

„Oroszországban otthon vagyunk" – ajánlotta szívvel-lélekkel a desztinációt Jakócs Áron. Bár az utasok 80-90 százalékban Szentpétervárt keresik, akár Irkutszkba és Kamcsatkára is elviszi őket a Robinson. Csehországba pedig tavasszal buszos túrát is indítanak a www.csehszallas.hu címen elérhető szállásfoglalási oldaluk üzemeltetése mellett.