Kozinfo Utazom: mobilalkalmazáson a konzuli segítség

Forrás: turizmus.com

 2019. június 28. 13:05

Elindult a Konzinfo Utazom okostelefonos alkalmazás, amely számos praktikus információval segíti az utazókat, vészhelyzetben pedig azonnal figyelmeztetést küld.

A Konzinfo Utazom a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának alkalmazása okostelefonokra, amelynek célja, hogy segítse a magyar állampolgárokat az utazás előkészítésében, útközben is hasznos tudnivalókkal lássa el őket, vészhelyzetben pedig azonnali figyelmeztetést, gyors elérést biztosítson számukra.

Az utazók a Konzinfo Utazom applikáció segítségével felhasználóbarát, megbízható és átfogó utazási tanácsokat, valamint konzuli információt kaphatnak közvetlenül a telefonjukra megközelítően 200 országról.

A felhasználó a választott országról minden jelentős biztonsággal kapcsolatos frissítést megtalál. Letöltés után az összes tartalom elérhető offline állapotban is.

Az alkalmazás megkönnyíti az utazók dolgát

Fotó: play.google.com

A Konzinfo Utazom felhasználói azonnal hozzáférhetnek a konzulátusok globális hálózatához, és akár telefonjuk névjegyzékéhez is egyszerűen hozzáadhatják az elérhetőségeket. Az applikáció segítségével bármely célállomásra utazó állampolgár regisztrálhat konzuli védelemre a legközelebbi külképviseletünknél.A biztonsági besorolások mellett az applikáció részletes tájékoztatást nyújt a beutazási feltételekről, a vízumkövetelményekről, a helyi egészségügyi tudnivalókról, a fontosabb törvényekről és szokásokról, valamint egyéb hasznos kérdésekről.

A Tudnivalók menü gyakorlati útmutatókat tartalmaz, melyek hasznosak lehetnek az utazás megtervezése során, illetve ha külföldön bajba kerül az ember.

Az utazás előtti teendők listája olyan alapvető dolgok felsorolása, amely segít az utazóknak abban, hogy jól felkészüljenek az utazásukra.

Az alkalmazás letölthető a Google Play-ből INNEN, az Apple Store-ból INNEN.