Közvetlen járatot indít a BA Santiagóba

Forrás: turizmus.com

 2016. május 19. 11:12

A British Airways dél-amerikai járatfejlesztésének részeként 2017 elején közvetlen járat indul Londonból Santiagóba, méghozzá a légitársaság legújabb gépeinek egyikével, egy Boeing 787-9 Dreamlinerrel. Az utat majdnem 15 óra alatt teszi meg a gép.

Az Egyesült Királyságból a legtávolabbi dél-amerikai országnak Chile számít, persze, ami a kilométereket illeti, ezután sem lesznek közelebb egymáshoz, de sokkal rövidebb idő alatt lehet odajutni – állapítja meg a Telegraph online utazási rovata.

2017 első hetében lesz a premierje a BA leghosszabb járatának – a korszerű gép 14 óra és 40 perc alatt teszi meg a chilei fővárosba az utat. Eddig Buenos Aires-i járat volt a csúcstartó a maga 13 óra 50 perces idejével, a Heathrow-ról.

Ezt a hosszú utat Hetente négyszer fogja megtenni az új járat – ugyancsak Heathrow-i indulással –, átszállás és pihenő nélkül, s a légitársaság történetében először 2017. január 3-án.

1993 és 2000 között szintén repült Chilébe a British Airways, de akkor Buenos Aires-i megállással.

Az új járat része a légitársaság fejlesztési politikájának, amely fontosnak tartja Dél-Amerikát, a múlt hónapban például Peruba és Costa Ricába indultak új járatok. Buenos Aires, valamint a brazil Sao Paolo és Rio de Janeiro eddig is szerepelt a BA-desztinációk között.

Santiago