Májustól Thaiföld eltörli a kötelező tesztet az oltott beutazók számára

Forrás: turizmus.com

 2022. április 22. 15:23

A külföldi turisták számára a hónap végén megszűnik a Test & Go rendszer Thaiföldön: az oltott utazóknak május 1-jétől nem lesz szükségük PCR-tesztre ahhoz, hogy belépjenek az országba, így külön hotelt sem kell foglalniuk az első éjszakára.

"A turizmus fellendülőben van, és az antigén tesztek kényelmesebbek és gyorsabbak a látogatók számára" – mondta Prayut Chan-o-cha miniszterelnök a kormány koronavírus elleni bizottságának (CCSA) ülése után. "Sok ország jelentősen enyhíti az utazási korlátozásokat. Mi is emellett döntöttünk, mert országunk gazdasága jelentős mértékben függ a turizmustól" – tette hozzá.

Taweesilp Visanuyothin, a CCSA szóvivője később elmondta, hogy a döntés értelmében május 1-jétől megszűnik Test & Go beutazási rendszer – írja a Bangkok Times. A kormány különböző intézkedéseket alkalmaz majd a légi úton érkező oltott és nem oltott külföldiekre vonatkozóan.A Thailand Pass regisztrációs rendszer továbbra is kötelező mindenki számára, annak ellenére, hogy a turisztikai vezetők korábban kérvényezték az eltörlését, mert bonyolult és időigényes. Az új szabályok szerinti kérelmeket április 29-től fogadják el.

A Thaiföldre érkező beoltott utazóknak május 1-jétől nem kell negatív PCR-tesztet bemutatniuk az érkezéskor

Fotó: 123rf.com

A beoltott látogatóknak május 1-jétől érkezéskor már nem lesz szükséges negatív PCR-tesztet bemutatni. A hatóságok azonban azt javasolják, hogy tartózkodásuk alatt antigén tesztekkel végezzenek önvizsgálatot. Ha pozitív teszteredményt kapnak, akkor a kötelező, minimum tízezer dolláros fedezetű utasbiztosításuk fedezi az orvosi költségeket.

A nem oltott utazókat is fogadja majd az ország, nekik azonban az utazás előtt legfeljebb 72 órával végzett, negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk. Ha nem akarnak utazás előtt tesztelni, akkor 5 napot kell érkezés után az úgynevezett karanténhotelek egyikében eltölteniük.