Már tesztelik a megújult közbringarendszert

Forrás: MTI

 2021. április 15. 13:24

Megkezdődött a megújult közbringarendszer (MOL Bubi) tesztelése a megrendelői próbaüzemmel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK száz munkatársa kétszázharminc új kerékpárral teszteli a rendszert, megvizsgálják a regisztrációs és bérlési folyamatokat, illetve ellenőrzik az adatkommunikációs kapcsolatot is.

Hangsúlyozták, hogy a tesztelés kizárólag akkor léphet a következő szintre, ha minden rendben működik, vagy a tesztek során észlelt esetleges hibákat kijavították.

A próbaüzem következő lépésében a BKK már kétszázra növeli a tesztelők számát, akik a valós helyzetnek megfelelően, komolyabb terhelés mellett figyelik a működés során jelentkező esetleges hibákat.
Az "éles" indulás feltétele az, hogy több napon keresztül hibamentesen működjön a rendszer - emelték ki.

Kitértek arra is, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma és a védekezés miatt bevezetett kormányzati intézkedések más iparágakhoz, szolgáltatásokhoz hasonlóan a MOL Bubi gyártási folyamatát is lassították, előre nem tervezhető helyzetek akadályozták a fejlesztéshez szükséges beszállításokat, illetve csökkentették a gyártási kapacitásokat.

MOL_bubi

Az újítás keretében ezerkétszáz teljesen új, az eddigieknél 3,1 kilogrammal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre

Fotó: BKK/MOL Bubi

"Ennek ellenére a BKK eltökélt abban, hogy olyan rendszert vezessen be, amely lényegesen egyszerűbben, hibamentesen működik. Ennek érdekében az új MOL Bubi indulását immár kizárólag a végső tesztek eredményei határozzák meg" - fogalmaztak a közleményben.

Közölték azt is, hogy hét évvel a fővárosi közbringarendszer indulása után nemcsak a MOL Bubi logója, arculata, hanem a szolgáltatás is megújul.
Az újítás keretében ezerkétszáz teljesen új, az eddigieknél 3,1 kilogrammal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre. Az új bicikliket defekttűrő, fújt gumikkal szerelik fel, amelyek a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást tesznek lehetővé. Ezen kívül egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a kerékpárokon.
Emellett egy új, felhasználóbarát weboldal és applikáció is készül a közbringarendszer számára, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését. Az árak is változnak: új, megfizethető díjszabás lesz, illetve megszűnik a kauciós díj is.