MUISZ küldöttség Szerbiában

 2012. augusztus 02. 16:24

Miután 2012 júniusában a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Szerb Nemzeti Turisztikai Hivatal között együttműködési szándéknyilatkozat aláírására került sor, a múlt héten az első a magyar delegáció látogatást tett Szerbiába. A delegációt Czeiszing Miklós, a MUISZ elnökségi tagja, az Autoclub Travel igazgatója vezette és Tóth Monika, a Project Factory vezetője szervezte.

A találkozó a Szerb Nemzeti Turisztikai Hivatal meghívásával és a BABE Hotel közreműködésével jött létre. Az utazásnak két desztinációja volt, Belgrád és Zlatibor. Belgrádba érve a delegációt Milos Milanovic, a Szerb Kongresszusi Iroda vezetője fogadta, a találkozót a Belgrádi Turisztikai Hivatallal folytatott tárgyalás követte. A Zlatibori tartózkodása alatt a delegáció workshopon vett részt, melyen megjelent a Zlatibori Turisztikai Hivatal vezetősége és a helyi szállodatulajdonosok is.
A zlatibori régió és a magyar turisztikai szereplők között hosszú távú együttműködést szeretnének a szereplők kialakítani, melynek első állomása a magyar delegáció látogatása volt. Ezt magyarországi turisztikai crossboard workshop követi majd 2012 őszén.