Niki Lauda belecsapott a Ryanair-főnök tenyerébe

Forrás: turizmus.com

 2018. március 28. 13:22

A Ryanair részesedést vásárolt Niki Lauda egykori Forma 1-es pilóta cégében, a LaudaMotionban. Az idén kilenc német és osztrák városból indítanak járatot 21 repülőgéppel.

A LaudaMotion elődje a 2004-ben alapított Amira Air nevű chartercég volt, amelyet 2016-ban vásárolt meg, majd nevezett át Niki Lauda. 2018. januárjában, amikor a Niki légitársaság fizetésképtelenné vált az air Berlinnel együtt, a Nikit, annak tizenöt repülőgépével együtt a Laudamotion szerezte meg.

Március 20-án a Ryanair bejelentette, hogy 24,9%-os részesedést szerez a LaudaMotionban, amelyet később 75%-ra növelne a versenyhivatal jóváhagyása után.

Alig egy héttel később már a nyári menetrendet is közzé tette egy közös közleményben a két légitársaság. Eszerint a nyáron 21 repülőgéppel 9 német, svájci és osztrák városból indít járatokat a LaudaMotion. A bázisrepülőterek a következők: Bécs, Berlin Tegel, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, München, Nürnberg, Stuttgart, Zürich. A kilenc városból 44 repülőtérre repülnek majd összesen 65 útvonalon.

A légitársaság igazgatóságát Niki Lauda vezeti, a cél az, hogy a LaudaMotion osztrák low-cost légitársaságként és charterüzemeltetőként erősítse piaci pozícióját. A megállapodás eredményeként a jelenleg 10 repülőgépből álló LaudaMotion-flotta már a nyári szezonban 21-re bővülhet a Ryanair anyagi és menedzsment-támogatása révén.

Négy repülőgépnek lesz Bécs a bázisa, ahonnan egyebek mellett naponta háromszor fognak Palma de Mallorcára repülni. Ugyancsak négy gép állomásozik majd Berlin Tegel repülőterén is. A tegeli bázis június elsején nyílik meg, innen 17 mediterrán üdülőhelyre indulnak járatok.

Niki Lauda a március  20-i sajtótájékoztatón

Fotó: LaudaMotion

A téli szezonban a tervek szerint további három repülőgéppel bővül a LaudaMotion bécsi flottája.

Az első LaudaMotion-járat a napokban indult Düsseldorfból Palma de Mallorcára, alig 25 nappal azután, hogy az egykori autóversenyző cége átvette a NIKI-t március elsején.

Kapcsolódó cikkek