Thaiföld megújult vízumot kínál a harcművészetek szerelmeseinek

Forrás: turizmus.com

 2024. január 24. 13:57

Thaiföld új harcművészeti vízumot vezet be, mely támogatja az ország kulturális felfedezését és meghosszabbított tartózkodást kínál a thai bokszolók számára.

Thaiföldet természeti szépsége és egyedülálló kultúrája igazán izgalmassá teszi, a repülőjegy foglalások alapján már a magyarok körében is egyre népszerűbb az úti cél. A thai kormány most bemutatta legújabb ajánlatát, a Muay Thai vízumot.

A Muay Thai, más néven thai boksz Thaiföld nemzeti sportja. A világ különböző sarkaiból érkeznek a harcművészet rajongói az országba, akik arra törekszenek, hogy autentikus képzésben részesüljenek és elmerüljenek a hagyományos tanulásban.

Megújult vízumot kínál Thaiföld a harcművészeknek

Fotó: 123rf.com

 

Bár Thaiföld már eddig is kínált Muay Thai vízumot, az új változat néhány kulcsfontosságú különbséggel jár. A jelentős különbség abban rejlik, hogy a korábbi vízum csak 60 napra engedélyezte a belépést, míg az új Muay Thai vízummal akár 90 napig is tartózkodhatnak az utazók az országban. Ez a kezdeményezés része Thaiföld szélesebb körű tervének, melynek középpontjában a kulturális turizmus fejlesztése áll, és olyan kulcsfontosságú területekre összpontosít, mint a harcművészet, a divat, a fesztiválok, az gasztronómia és a filmipa.

A Muay Thai vízumra nem mindenki jogosult. Lényeges megjegyezni, hogy a kérelmezőknek a thaiföldi sporthatóság által hitelesített edzőtáborokban kell tartózkodniuk és tanulniuk. A vízummal kapcsolatos további fontos részleteket még nem hozták nyilvánosságra – írja a Travel+Leisure.