Új logóval ünnepelte 25. születésnapját a Microcosmos

Szerző: Fucskó Hajnalka

 2014. szeptember 07. 22:14

Partnerei és üzletfelei körében ünnepelte alapításának 25. évfordulóját a Microcosmos utazási iroda pénteken a Spoon hajón. A szülinapi partin bemutatták az idén egymilliárd forintos árbevétel átlépésére készülő cég új logóját is.

A beutaztatásra és konferenciaszervezésre szakosodott cég új logóját Cakó Ferenc homokművész rajzolta fel először homokból a meghívott vendégek elé a kivetítőkre, amit Rácsai Ágnesnek, a Microcosmos tulajdonosának informális visszaemlékezése követett. Számokban és képekben elevenedtek meg az elmúlt negyedszázad legfontosabb mérföldkövei, hol komoly, hol humoros megjegyzésekkel fűszerezve „Mi a kezdetektől mindig mást akartunk, mint ami szokványos, mi lettünk a macerás ügyfél, és ezt a jelzőt 25 éve büszkén viseljük” – öntötte szavakba maximalizmusra törekvő hitvallásukat Rácsai Ágnes.

A cég 25 év alatt 2058 rendezvényt szervezett, köztük olyan emlékezeteseket, mint incentív program 3000 török autószerelőnek a 90-es évek elején, de alvállalkozóként közreműködtek a budapesti nagy árvíz idejére eső – a Blaguss szervezésében megvalósult – 2002-es EASD konferenciában is, amikor 10 ezer delegáltat kellett mozgatni a városban. A folyamatos építkezés mellett akadtak nehéz idők is, az angol MICE piac domináns szereplőjeként a legsúlyosabb csapás 2009-ban érte őket, amikor összeomlott az angol piac, és ennek következményeként a Microcosmos egyik évről a másikra árbevétele 65 százalékát elveszítette. A racionalizálás és az újjászervezés azonban sikerrel járt, s 2011-ben már az Ovation Global DMC magyarországi képviselete lett a cég.

A Microcosmos máig magyar magánszemélyek tulajdonában áll, csak saját tőkéből építkezett, de tevékenységét ma már két cégbe – Microcosmos Utazási Kft. és Micrososmos Events Kft. – szervezve végzi. Rácsai Ágnes és csapata (további hét hölgy) 2014-ben egy újabb mérföldkőhöz közeledik: az egymilliárd forintos árbevétel átlépésére.

 

A szülinapi partin a homokművész mellett a Lugosi zenekar és Danny Blue mentalista szórakoztatta vendégeket, a hivatalos program végén pedig az ünnepelt legkedvesebb partnereit méltatta és adományozott számukra humoros, ám beszédes nevű díjakat.