Új szállodákkal és légi járatokkal köszönti 2020-at Izrael

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. december 16. 12:08

Az izraeli turizmus jelentős fejlődés elé tekint 2020-ban: friss turisztikai programokat szerveznek, több szálloda nyílik, és növelik a légi járatok számát.

Most karácsonykor – ami idén egybeesik a hanuka ünnepével – új, vezetett túrákat hirdetnek az országba látogatók számára. Az ünnepi szezon újdonságai közé tartoznak a Jeruzsálem és Betlehem közötti ingyenes ingajáratok, amelyeket az izraeli turisztikai minisztérium szervez – írja az eTurboNews.

Az előzetes jelentések szerint több mint 165 ezer turista érkezik majd ide a világ minden tájáról. Idén a jeruzsálemi óváros ad otthont a karácsonyi vásárnak, ünnepi légkört teremtve a díszes karácsonyfákkal, fényfüzérekkel és dekorációkkal.

Jeruzsálemben kemping létesült, gazdag infrastruktúrával, pazar kilátással az óvárosra. Új utak, pihenőhelyek, mosdók, különféle rekreációs létesítmények és piknikasztalok állnak a turisták rendelkezésére.

Karácsonykor sok turista keresi fel Jeruzsálemet

Fotó: Pixabay

Fontos újdonság a Jeruzsálem és Tel-Aviv közötti ingyenes szombati buszjárat, eddig ugyanis ezen a napon nem volt tömegközlekedés.

A Nobu Tel-Aviv Hotel várhatóan már jövőre fogad vendégeket a központi fekvésű Rothschild sugárúton. A szálloda az ikonikus Nobu éttermen kívül 38 szobával, nagy kerttel, fitneszközponttal, medencével és tetőterasszal várják a vendégeket.

 

Sorra nyílnak a szállodák

Tel-Avivban a Mandarin Oriental 2023-ban nyit  szállodát, 225 szobával, ezen belül 44 lakosztállyal. Öt étterem, bár, kültéri és beltéri medencék, fitneszközpont, valamint gyógyfürdő is várja majd itt a vendégeket. Az új szálloda egy látványos vízparti ingatlanon épül fel, a város bevásárlóközpontjainak és éjszakai életének közelében.

A Meininger csoport 2024-ben hostel stílusú szállodájával lép be az izraeli piacra, 210 szobával, bennük emeletes ágyakkal.

A Mizpe Hayamim Hotel újbóli megnyitását Galileában az Isrotel-lánc részeként, 2020  januárjára tervezik. Szinte teljes felújítást hajtanak végre, beleértve a szobákat, lakosztályokat és a világhírű gyógyfürdőt. Az utazók különösen szeretik az itteni kiváló konyhát, amelyet a hotel saját biogazdaságai látnak el friss zöldséggel és gyümölccsel.

Szintén jövőre lesz a premierje az Isrotel 163 szobás Kedma szállodájának, Sde Bokerben. Az üzemeltetők szándéka szerint oázist kínálnak a családoknak, akik innen kiindulva fedezhetik fel az izgalmas Negev sivatagot.

Az easyHotel, az easyJet márkája bejelentette, hogy 2022-ig három szállodát nyit Tel-Avivban, összesen 667 szobával.

 

Új járatok indulnak

Jövő májustól a Delta Airlines már naponta kétszer repül a New York-i JFK és Tel-Aviv között. 2020-ban az El Al a torontói járatokat heti háromszori, illetve heti ötszöri gyakoriságúra növeli.

Ezen felül az Air Canada már heti hat járatra bővítette járatainak számát Torontóból, jelezve a kanadai piac élénk érdeklődését.