Új zágrábi járatot indít a flydubai

Forrás: turizmus.com

 2014. december 16. 17:18

A flydubai öt új közép- és délkelet-európai, köztük a zágrábi célállomással bővíti útvonalhálózatát. A mostani bővítést is beleértve a dubaji low-cost légitársaság összesen 23 új járatot indított idén.

A flydubai a napokban indította el legújabb járatát a horvátországi Zágrábba. Az új útvonal egyike annak az öt közép- és délkelet-európai célállomásnak, melyet a dubaji repülőtérről indít a légitársaság.

A flydubai heti három közvetlen járatot (kedden, csütörtökön és vasárnap) üzemeltet a dubaji nemzetközi repülőtér és a zágrábi nemzetközi repülőtér között. A Zágrábba tartó gépen a turistaosztályra szóló menettérti jegyek ára 399 eurónál kezdődik, amely egy 20 kilós feladott csomagot is magába foglal, miközben a Business Classon a menettérti jegy ára 1600 eurótól indul, és egy 40 kilós csomag feladását foglalja magába.

 

A flydubai-t 2008-ban alapították az utazás, a turizmus és a kereskedelem fejlesztésének, valamint Dubaj és a Közel-Kelet, az Öböl Menti Együttműködési Tanács országai, Afrika, a Kaukázus, Közép-Ázsia, Európa és az indiai szubkontinens közötti kapcsolatok erősítésének céljával.

A 2014 novemberében Belgiumban megrendezett CAPA Awards Kiválóság a Légi Közlekedésben díjkiosztó gálán a flydubai-t 86 célállomást lefedő hálózatával kategóriája leginnovatívabb és legbefolyásosabb légitársaságává választották. A 86 célállomás közül 54 eddig nem volt elérhető Dubajból. Az elmúlt hat év alatt a légitársaság 42 új generációs Boeing 737-800-as repülőgépből álló flottát épített ki, mellyel több mint 1300 járatot indít hetente.