Törölte bulgáriai charterét az Orex Travel

Forrás: turizmus.com

 2023. július 09. 21:02

Az Orex Travel tizenkét nappal a július 19-i indulás előtt arról értesítette partnereit és az utasokat, hogy technikai okok miatt nem indul el a cég bulgáriai charterjárata Burgaszba, az utazási szerződést ezért felmondja.

Az okokat és a további terveket keresve telefonon és e-mailben is kerestük a hétvégén az utazási irodát, lapzártánkig nem érkezett válasz azokra a kérdésekre, hogy a lemondás miért történt pontosan, csak erre a járatra vonatkozik-e, illetve, hogy hány utast érint.

A weboldalon csak török ajánlatok találhatók

Fotó: orextravel.hu

Utazási irodás kollégák tájékoztatása szerint a lépés a napokban már sejthető volt, de csak abból, hogy

Bulgária kikerült az Orex Travel kínálatából az orextravel.hu weboldalon, ahol jelenleg csak török szállodák szerepelnek.

Az utazási iroda tájékoztatójában a vonatkozó jogszabályra hivatkozva úgy fogalmazott, hogy „az utazásszervező kártérítési kötelezettség nélkül jogosult felmondani az utazási csomagra vonatkozó szerződést és köteles visszafizetni az utazónak az utazási csomag ellenértékeként befizetett teljes díjat, ha

b) az utazásszervezőt elháríthatatlan és rendkívüli körülmények gátolják a szerződés teljesítésében, és indokolatlan késedelem nélkül, az utazási csomag megkezdése előtt értesíti az utazót a szerződés felmondásáról.

(5) Az utazásszervező az (1) és (2) bekezdés alkalmazása esetén megtéríti az utazó által vagy nevében az utazási csomag ellenértékeként befizetett teljes díj bánatpénzzel csökkentett értékét, a (3) és (4) bekezdés alkalmazása esetén pedig az utazási csomag ellenértékeként befizetett teljes díjat. Az utazó részére való megtérítést haladéktalanul, de legkésőbb az utazási csomagra vonatkozó szerződés felmondását követő 14 napon belül kell teljesíteni.”

Ennek megfelelően az utasok jelezhetik, hova kérik a díj visszafizetését, vagy a pénzt adott esetben más útra is beválthatják. Ha a választott utazás drágább, a különbözetet meg kell fizetniük, amennyiben olcsóbb, a különbözet visszajár.

Az iroda a visszajelzésekre öt napot adott az érintetteknek.