Az Orex Travel nyáron minden nap indít chartert a török riviérára

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2023. március 27. 18:49

Idén már 34 ezer utast reptetne a török riviérára, extra chartereket indít és 20 százalékkal bővíti a kapacitását a török hátterű Orex Travel, amely pénteken a Crowne Plaza Hotelben ismertette terveit a 2023-as szezonra.

A szezonnyitó rendezvény a részt vevő utazási irodás szakemberek számára workshoppal indult, amelyen 14 szállodalánc és 50 hotel képviselte magát. Ezután Kerim Yalcin, az Orex Travel értékesítési és marketingigazgatója ismertette a 2023-as nyári terveket. Bemutatta az Orex Travel anyacégét, a 25 éves Anex Tourt, amely mára jelentős nemzetközi vállalatcsoporttá (ATG) nőtte ki magát, 46 országba repülnek a cég gépei Európa-szerte.

Az anyacég nevében Murat Kizilsac, az Orex és az Anex európai igazgatója is szólt a vendégekhez, megosztotta többek között, hogy a téli szezonban Egyiptomot is felveszik majd az úti céljaik közé.

A nyári szezonról azt mondta el, hogy 20 százalékkal bővítették a kapacitásukat és jelentősen növelték a vagyoni biztosításukat is.

Ezután ismét Kerim Yalcin vette át a szót, aki megemlítette, hogy a Neckermann is az Anex Tour részévé vált a Thomas Cook csődje után, és Magyarországon is megjelenik majd, online irodaként. A csoport nemzetközi terveivel kapcsolatban kiderült, hogy további átalakítások és terjeszkedés is várható az Anexnél és az Orexnél is.

orex

Kerim Yalcin (b) és Murat Kizilsac (j) a szezonnyitón

Fotó: Turizmus.com

Emellett megosztotta azt is, hogy egyetlen szállodamárka, a Selectum alá csoportosítják a hoteljeiket, valamint új házakat is átvesznek, felújítanak majd, illetve a már meglévőket átkeresztelik.A már lefedett 37 ország mellett 2023-ban a Baltikum felé is terjeszkednek, és saját chartereket indítanak innen is.Ezzel szinte egész Európát lefedik, az országok felében pedig saját irodával is rendelkeznek majd. Míg Nyugat-Európában az Anex márkanévvel, addig a V4-es országokban – és ezen belül Magyarországon – Orexként vannak jelen, hazánkban már 2017 óta működnek sikerrel. Az első évben 5000 utasuk volt, tavaly már 23 ezer utazót reptettek el úti céljaikba, idén pedig szeretnék elérni a 34 ezer főt.Az utaztató idén 1,1 milliárd forintra emelte a vagyoni biztosítékát. Az előfoglalási kedvezményük március 31-ig él, az utazni vágyók first minute áron foglalhatnak és indoklás nélkül mondhatják le a foglalást.

Újdonság még az Orex kínálatában, hogy Magyarországon bejegyzett utazási irodaként Bulgáriába – több év kihagyás után – csak ők indítanak idén nyáron chartert, amelyet egyedül fognak tölteni. Budapestről Burgasz felé minden szerdán indulnak majd a gépek, és Törökországgal ellentétben itt apartmanokat is kínálnak a 120, háromtól ötcsillagosig terjedő szálloda mellett.

A török riviérára Budapestről minden nap, Debrecenből pedig szerdánként indulnak majd a cég charterei. Sőt Budapesten lesz olyan nap, amikor háromszor is felszállnak a gépeik.Ebben a desztinációban több mint 430, háromtól ötcsillagos besorolásig terjedő hotel várja a nyaralókat. Kerim Yalcin megemlítette azt is, hogy mindkét desztinációba elég a személyi igazolvány felmutatása az utazáshoz.

A prezentáció végén az utazásszervező díjakat adott át a legtöbb utat értékesítő top 10 partnerének, majd vacsorával és bulival zárult a szezonnyitó rendezvény.