A török azúrparton az Orex Travellel

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2022. május 23. 18:32

Közel ötven magyarországi viszonteladó partner vett részt az Orex Travel idei első, a beleki régiótól Sidén át Alanyáig tartó tanulmányútján.

A mintegy negyven országban működő török Anex Group leányvállalata, az Orex Travel 2017-ben lépett a magyar piacra, és az elmúlt évek fejlődésének köszönhetően ma már Magyarország top öt utazásszervező cége között szerepel – tájékoztatott Kerim Yalcin, az Orex Travel értékesítési és marketingigazgatója, aki két munkatársával, Koleszár Abigéllel és Vigh Mercédesszel kísérte végig a csapatot a laza, pihenőnapokkal és kirándulásokkal tűzdelt, egyhetes túrán.

A Törökország-specialista tour operator idei első charterével, május 14-én indult a viszonteladói csapat Budapestről Antalyába. A Corendon légitársaság járata telt házzal repült, ami jelzi, hogy Törökország már az előszezonban is a magyarok egyik legkedveltebb nyaralódesztinációja.

A 2022-es szezonban az Orex Travel hétfő kivételével minden napra kínál indulást Antalyába: a SunExpress légitársasággal június 6-ától Budapestről kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap, a Corendonnal május 14-étől szombatonként Budapestről, június 8-ától pedig szerdánként Debrecenből is repülhetnek az utasok. Az idei szezon utolsó charterét október 22-én indítják a török riviérára. Bár az árak nem csökkentek, az utazásszervező tavalyi forgalma megduplázását, nagyságrendileg 20 ezer utast remél idén nyáron – mondta el Kerim Yalcin.

A tanulmányúton az Orex Travel közel ötven partnere vett részt

Fotó: turizmus.com

A beleki régiótól Sidén át Alanyáig tartó tanulmányi kiránduláson az Orex Travel partnerei a térség 25 szállodájával ismerkedhettek meg alaposabban, a minden igényt kielégítő ötcsillagos prémium szálláshelyek mellett néhány – szintén keresett – négycsillagos szálloda szolgáltatásaiba is bepillanthattak.

Emellett bőven volt lehetőség pihenésre és strandolásra, és nemcsak a fűtött medencékben, hanem a homokos parton is, a tenger hőmérséklete ugyanis már most tökéletesen alkalmas a fürdőzésre.

Az egyhetes tanulmányútba két városi kirándulás is belefért: a Taurus-hegység lábánál fekvő Alanyában kipróbálhattuk a 2017 augusztusában átadott libegőt, a Kleopátra strand lábától induló kabinos felvonó az alanyai vár középső részéig röpített bennünket, ahonnan madártávlatból megcsodáltuk a hegyoldalra felnyúló várost és a kikötőt. Ez a kirándulás – városnézéssel és vásárlási lehetőséggel kiegészítve – az Orex Travel fakultatív programjai között is szerepel.

A partnerek a térség szállodáival ismerkedhettek

Fotó: turizmus.com

A hazaindulást megelőző napon Side antik városából is ízelítőt kapott a csapat. A félszigetre épült ókori településen ma is megcsodálhatók többek között a római kori színház, az oszlopos agóra és a Dionüszosz templom maradványai. A félsziget csücskében, az ókori kikötő melletti Apollón templom oszlopai Side legszebb látványosságai közé tartoznak, természetesen ez sem maradt ki a látnivalók sorából.

Az Orex Travel idei első törökországi tanulmányútjáról a Turizmus.com júniusi számában olvashatnak részletes beszámolót.