269 éves barokk kastély szépült meg Zalaegerszegen

Forrás: turizmus.com

 2019. október 13. 16:40

Az Erdődy-Hüvös-kastély felújítását a Mindszenty József városrehabilitációs program részeként valósította meg a ZÁÉV.

Zalaegerszegen több jelentős városi fejlesztést is bejelentettek a közelmúltban. Egyúttal a napokban átadták az Erdődy-Hüvös-kastélyt, amely a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében újult meg.

A botfai városrészében található, Mindszenty Ifjúsági Ház néven működő épületet a Modern Városok Program keretében fejlesztették – írta a Magyarépítők.hu.

Átadták Zalaegerszegen a felújított Erdődy-Hüvös-kastélyt

Fotó: MTI / Varga György

Az 1750-ben épített barokk kastélyt 2012-től a Mindszenty-iskolát működtető apácarend üzemelteti.

Az intézmény zarándokokat, ifjúsági csoportokat, erdei iskolai és lelkigyakorlatos csoportokat fogad, a városrész közösségi életének is fontos helyszíne.

A kastély felújítása a Mindszenty József városrehabilitációs program részeként valósult meg. Utóbbit összesen 5,7 milliárd forintból kivitelezik, célja egy vallási regionális központ kialakítása a Csíksomlyó–Máriazell zarándok útvonalon.

A megújult Mindszenty Ifjúsági Ház várja a zarándokokat, ifjúsági csoportokat, erdei iskolai és lelkigyakorlatos csoportokat

Fotó: MTI / Varga György

Boros László, a kivitelező ZÁÉV projekt főmérnöke egy korábbi sajtóbejáráson elmondta, a beruházás két részből állt. Egyrészt a kastély északi oldalánál egy új, nyitott szín épült fel műhelyekkel, vizesblokkal. Emellett teljes energetikai felújítás valósult meg a kastélyban, 58 új ablakot építettek be, átalakították a tetőteret, kicserélték a burkolatokat, és megújult az épület teljes homlokzata.

Nemrégiben a  város rendezvénycsarnokának felújításáról is beszámolt a város.