A fiatal amerikai utazókat is egyre jobban érdekli Magyarország

Forrás: turizmus.com

 2015. május 14. 16:08

Európában a régión kívüli piacok közül továbbra is az USA szerepe a meghatározó, így Magyarország stratégiai jelentőségű turisztikai partnerországai közé tartozik, tavaly 12%-kal nőtt az USA-ból érkezők száma.

A MICE-piacon betöltött meghatározó szerepe mellett Budapest a városlátogató amerikai turisták kedvelt célpontja, és a „trendi" dunai hajóutak kedvelt megállóhelye is. Az MT Zrt. New York-i külképviselete számos marketingeszközzel igyekszik az utazóközönség figyelmét hazánkra irányítani.

 

A New York-i magyar főkonzulátus által szervezett – észak-amerikai piac sajátságait fókuszba helyező – régiós konferencián jelentették be az MT Zrt. stratégiai partnere, a Nemzeti Kereskedőház első amerikai irodájának megnyitását. A konferencia alkalmával a New York-i Balassi Intézet, valamint a Magyar Turizmus Zrt képviselete is lehetőséget kapott, hogy előadást tartson tevékenységéről. Az MT Zrt. külképviselője előadásában a közvetlen járatindítás szükségességét hangsúlyozta, illetve a MICE üzletág minél alaposabb kihasználása érdekében a szervezetek közötti együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Egy közelmúltban lezajlott üzletember-találkozón (szervező: Long Island Travel Agent Association – LITAA), a képviselet 80 utazási ügynöknek tartott prezentációt: az érdeklődés középpontjában szintén a városlátogatás, a gasztronómia, az építészet, és a dunai hajóutakat megelőző, illetve követő túrák álltak.

A washingtoni magyar nagykövetség hagyományosan, minden évben rendezett nyílt napján is meg lehetett tekinteni a magyar turisztikai kínálatot: az eseményen közel háromezren vettek részt. A tapasztalatok azt mutatják: rendkívül sok fiatal utazó is érdeklődik Magyarország iránt: a romkocsmák világa mindenkit vonz, és nagy a kereslet személyre szabott túrák iránt is.

Kulturális kínálata miatt Európa különleges szerepet tölt be az észak-amerikai piacon, s az érdeklődés, régiónk iránt fokozottan nő. A KSH adatai alapján tavaly 12%-kal többen (összesen 230 621 fő) jártak nálunk az Amerikai Egyesült Államokból, vendégéjszakáik száma (562 988) pedig 10,9%-kal haladta meg az előző évit.