Kétszer nagyobb épületet kap a Fővárosi Nagycirkusz

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 06. 14:11

Új épületet kap a nagy tradíciójú magyar cirkuszművészet a Nyugati pályaudvar mellett. A Liget Budapest projekt részeként megvalósuló Nemzeti Cirkuszművészeti Központ elkészültéig jelenlegi helyén működik az intézmény.

„A kormány döntése értelmében ötször ekkora területen, mint ahol most állunk, kétszer ekkora méretben, mint amit most látunk, egy nemzeti cirkuszművészeti központot épít” – jelentette be a Magyar Nemzet cikke szerint a szombat délutáni előadás végén Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára a Fővárosi Nagycirkusz manézsában.

Közép-európai cirkuszművészeti központ is lehet a magyar komplexum

Fotó: pixabay.com

A cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos hozzátette: Budapest egyik legértékesebb területén, a Nyugati pályaudvar mellett kezdődik majd el a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ építése, ami méretében és színvonalában is méltó otthona lesz a világhírű magyar cirkuszművészetnek. A színházi szakember arról is beszélt:

a központ nemcsak cirkusz, hanem iskola, múzeum és kutatóközpont is lesz.

A központot a Liget Budapest projekt részeként, a Nyugati pályaudvar mellett, a vasúti vágányok, az Eiffel tér, a Podma­niczky utca és a Ferdinánd híd által határolt területen építik fel. Az új épület átadásáig a nagycirkusz zavartalanul üzemelhet jelenlegi helyén, a Városligetben. A Zuglóban és Cinkotán lévő cirkuszi létesítményeket felújítják.