A jövő turistája Közép-Dunántúlon

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. április 28. 14:48

Ismerjük meg Magyarországot gyalog, kerékpáron, lóháton, vízen vagy extrém élmények által! Szakmai napra és az együttműködési lehetőségek kialakítása céljából hívta össze régiós aktív turisztikai partnereit az MT Zrt. Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága április 21-én.

A workshop (amelynek a közelmúltban átadott gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum adott otthont Csákberényben) kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a régió aktív turizmusban érdekelt szolgáltatói és partnerei megismerjék egymást és az általuk kínált szolgáltatások sokszínűségét.

A Magyar Turizmus Zrt. részéről Magyar Zsuzsanna termékmenedzser tájékoztatta a résztvevőket az aktív turizmus helyzetéről hazánkban és a társaság vonatkozó tevékenységéről. Lencsés Tamara regionális marketingigazgató pedig a régió aktív turisztikai adottságairól és kínálatáról tartott előadást. A résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy röviden, lényegre törően bemutassák saját tevékenységüket, kínálatukat, majd elindult az egymás közötti szakmai egyeztetés folyamata és a kapcsolatfelvétel a lehetséges partnerek között. Ezeket a kapcsolatokat az MT Zrt. regionális igazgatósága a továbbiakban is figyelemmel kíséri, fejleszti.

A jövő turistája világszinten, így Magyarországon is, egyre inkább a fenntartható formában történő, aktív és környezettudatos utazást részesíti előnyben. A kulturális és egészségturisztikai célú utazások jellemzően összekapcsolódnak az aktív és ökoturizmus valamely formájával, melyben egyre inkább kulcsszerepet kap az élményszerzés. A növekvő kereslettel összhangban az aktív és ökoturizmus hazai kínálata is bővül nemcsak mennyiségi, hanem minőségi oldalról is, és az aktív és ökoturisztikai termékfejlesztés fontossága egyre nagyobb hangsúlyt kap a hazai turizmusban.

A növekvő belföldi kereslet mellett, a megfelelő mennyiségű és minőségű kínálat megléte esetén a vidéki Magyarország, valamint annak aktív, ökotudatos és/vagy kalandos (gyalog, kerékpáron, lóháton, vízen vagy extrém) formában történő megismerése nemcsak a belföldi, hanem a különlegességekre éhes beutazó turisták, valamint az alternatív turizmusban részt vevők figyelmére is számot tarthat. A Magyar Turizmus Zrt. három éves marketingstratégiája szerint belföldön az aktív és ökoturizmus a stratégiai termékek közé tartozik.