Összefogás a csehországi turizmus újraindításáért

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. május 04. 10:16

A prágai repülőtér, a CzechTourism és a Prague City Tourism képviselői a minap aláírták a Prágába és a Cseh Köztársaságba irányuló beutazó turizmus újrakezdésének és kiterjesztésének hosszú távú közös megsegítéséről szóló memorandumot.

Az együttműködés célja a fenntartható turizmus fejlesztésének és támogatásának előmozdítása is, amely hozzájárul Prága és a Cseh Köztársaság más régióinak pozitív fejlődéséhez anélkül, hogy tovább erősítené a tömegturizmust a főváros központjában – írja a Travel Daily News.

praga_123rf

Az együttműködés elsődleges célja Prága és Csehország népszerűsítése a kiválasztott külföldi küldőpiacokon

Fotó: 123rf.com

A beutazó turizmus közös támogatásáról szóló memorandumot Prága képviseletében Hana Třeštíková, kulturális és idegenforgalmi tisztségviselő, Vaclav Rehor, a prágai repülőtér igazgatótanácsának elnöke, Jan Herget, a CzechTourism Agency igazgatója és František Cipro, a prágai turisztikai igazgatótanács elnöke írták alá. A megbeszélt együttműködés és közös tevékenységek megvalósításának legfontosabb előfeltétele a kedvező járványügyi mutatók és a normális társadalmi élethez való fokozatos visszatérés lesz.

Az együttműködés egyik legfontosabb pontja Prága légi kapcsolatainak újraindulása és fejlesztése. Ez elsősorban a beutazó turizmustól függ, amely a prágai repülőtér működésének mintegy 70 százalékát adja. A repülőtér célja a légi összeköttetések általános újraindítása mellett a hosszú távú útvonalkínálat bővítése az elkövetkező években.

Jan Herget, a CzechTourism Agency igazgatója szerint a turizmus a cseh gazdaság fontos része, a GDP majdnem három százalékát teszi ki. 2019-ben a turizmus 355 milliárd korona bevételt termelt, és csaknem negyedmillió embernek adott munkát az országban.

Az elfogadott együttműködés elsősorban Prága és Csehország népszerűsítését jelenti a kiválasztott külföldi piacokon. A további tevékenységek között szerepel a prágai járatot tervező légi fuvarozók támogatása a releváns piacokról, valamint szakmai konferenciákon és vásárokon való közös részvétel, amelyek szintén hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez.

A beutazó turizmus támogatásáról szóló együttműködést az elkövetkező három évre írták alá, és közvetlen folytatása a tavaly év végén lejárt, 2018-ban aláírt memorandumnak.