Albánia egyre kedveltebb úti cél

Forrás: turizmus.com

 2018. február 02. 12:27

A svéd utazási irodák és charterjáratok számára az egyik titkos aduász Albánia. A skandináv turisták újabban oda indulnak a közel-keleti országok helyett, ha egzotikumra vágynak. Durrësba és Sarandára nyáron naponta indulnak majd a chartergépek.

Ennek a gyönyörű országnak a lakosai és vezetői ma még nem tudják, mit jelent, ha elindul a tömegturizmus. Pedig pár év, és ahogy elterjednek a gyorséttermek és megnyílnak a sokcsillagos szállodák, ez megtörténik. Koppenhágából, Stockholmból és Göteborgból már most is tömött charterek készülődnek a nyári főszezonra – olvasható a vagabond.se turisztikai hírportálon.

Az első chartergép június 6-án indul, a járatot szeptember 26-ig üzemeltetik. Durrësben, amely a Balkán legnagyobb amfiteátrumáról ismert, már nyolc új szálloda található.

A tengerpart mellett Albánia másik vonzereje a svájci szépségű természet

Fotó: foldrajzmagazin.hu

A skandináv lapokban újabban egyre másra találkozhatunk albániai úti beszámolókkal. A több száz éves hagyományok itt együtt élnek a kommunista korszak emlékeivel, és a kettő keveredése, valamint a svájci szépségű természet együtt izgalmas vonzerőt jelent a távoli északról érkezők számára.

A főváros, Tirana nem egy metropolisz, mint Berlin, és nem úgy néz ki, mint Budapest – jegyzi meg a szerző –, hanem a minaretek és betonkockák sajátos keveredése, a vállukon fegyverrel sétáló férfiak látványa és a raki kínálása viszont egzotikus egyveleget nyújt.

S itt aztán tényleg minden házilag készül, nem kell visszatérni az ősi módszerekhez, merthogy ma is így állítják elő a vidéken kapható élelmiszerek jó részét.

Kapcsolódó cikkek

A Balkán egyre vonzóbb

2017. augusztus 14.