Nyíregyházán átadták a megújult Tourinform-irodát

Forrás: turizmus.com

 2021. július 02. 14:23

A Nyíregyházi Állatpark főbejárata mellett kialakított irodát 2021. július 1-jén Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője adták át.

Az országos Tourinform-hálózat megújulási folyamatának részeként a közel 110 tagú Tourinform-családból eddig 22 iroda fejlesztése valósult meg. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. mintegy 24,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. 2020-ban kiírt pályázatán.

A korábbi Víztorony helyett a Nyíregyházi Állatpark bejáratával szemben alakították ki a Tourinform-irodát. Az új helyszín választása tudatos volt, hiszen az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója feltehetően több látogatót vonz az irodába is. A fejlesztések célja az volt, hogy európai színvonalú infrastruktúra várja a hazai és külföldi turistákat, felkészült kollégák és széleskörű szolgáltatások fogadják az érdeklődőket Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. Bővült a nyitva tartás is, májustól június 15-ig, illetve szeptember 1-30. között heti 5 napon (szerdától vasárnapig), június 15-től pedig heti 7 napon várja az iroda a vendégeket, 10.00 órától 18.00 óráig.

Balról jobbra: Kiss Réka, a Tourinform-iroda egyik dolgozója, Kovács Ferenc polgármester, Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója és Bradács Virág gyakornok

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A pályázat keretein belül lehetőség nyílt kerékpárok beszerzésére is, így az igényekhez igazodva most már nemcsak a belvárosi TDM-irodában, hanem a Tourinform-irodában is kölcsönözhetőek kerékpárok. A bérelt biciklikkel nemcsak önállóan barangolható be a környék, hanem szervezett keretek között is. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a Középkori Templomok Útja Egyesülettel együttműködve állította össze azokat a kerékpáros túraútvonalakat, amelyek segítségével a turisták felfedezhetik Nyíregyháza és a Nyírség történelmi emlékhelyeit és örökséghelyszíneit. A rövidebb- és hosszabb útvonalak között válogatva minden érdeklődő megtalálhatja a számára vonzó ajánlatot. A túrákat szakvezető és idegenvezető kíséri, így a résztvevők az aktív kikapcsolódás mellett érdekes történeteken keresztül ismerhetik meg a térség látnivalóit.

A pályázati támogatásból beszerzésre kerültek még elektromos rollerek, nordic walking túrabotok és horgászfelszerelések is, melyek szintén elérhetőek a turisták számára.

A turistákat európai színvonalú infrastruktúra, kölcsönözhető sportszerek és megvásárolható ajándéktárgyak is várják

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Az új irodában már ajándéktárgyak is megvásárolhatóak. Jelenleg nyíregyházi hűtőmágnesek, képeslapok és turistaérmék érhetők el, de folyamatban van pólók, bögrék, ill. egyéb tárgyak tervezése is.

Tavaly Budapest után, első vidéki városként, Nyíregyházán is megjelentek a világ legnagyobb, nyitott tetős városnéző buszait üzemeltető City Sightseeing piros, emeletes autóbuszai. A jegyek értékesítésére a Tourinform-irodában is sor kerül.