Az E-Builder Kft. végzi a pesterzsébeti fürdő felújítását

Forrás: turizmus.com

 2018. február 13. 11:19

A Pesterzsébeti Jódos Sós Gyógyfürdő és Strandfürdő rekonstrukcióját és bővítését az E-Builder Kft. végzi el nettó 3,07 milliárd forintért.

A beruházó Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kihirdette a Pesterzsébeti Jódos Sós Gyógyfürdő és Strandfürdőre kiírt közbeszerzés eredményét. A TED-en megjelentek szerint a fürdő rekonstrukcióját és bővítését az E-Builder Kft. végzi el nettó 3,07 milliárd forintért.

A projektre a Laterex Építőipari Zrt. és a Swietelsky Építő Kft. közös ajánlattevőként, továbbá a Thermo Épgép Kft., illetve a Kalotherm Építőipari Zrt. tett ajánlatot.

Csak ebben a fürdőben volt Budapesten jódos-brómos víz

Fotó: magyarepitok.hu

A 12 éve bezárt, különleges vizű gyógyfürdő többek közt új medencéket, 4300 négyzetméteres új fürdőépületet és szolgáltató egységeket kap, a régi épületeket is teljes körűen újjáépítik. A fürdő új állapotában 14 medencével üzemel majd, egész évben működni fog.

Korábban ez volt Budapest egyetlen olyan gyógyfürdője volt, melynek gyógyvize a jódos, brómos vizek csoportjába tartozik. A jódnak egyrészt azért van jelentősége, mert az ország nagy részén jódhiányos ivóvíz miatt sokan szenvednek jódhiányban, másrészt a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert.