Az egészség kincsesbányája – Észak-Magyarország

Szerző: Zsebe Viktória

 2014. május 29. 19:17

Mennyei panorámák, kastélyszanatórium, mofetta, gyógyvizek, macok, Crème brûlée és persze bor, bor és bor. A Magyar Turizmus Zrt. észak-magyarországi tanulmányútja minden érzékre hatott.

A régióban eltöltött pár nap alatt bebizonyosodott, hogy az aktív pihenés, a wellnessturizmus és a gasztronómia terén hazánk Európa élvonalában van. A tanulmányút során a festői táj, a wellnessprogramok és a mennyei étkek mellett a társaság megízlelhette a régió végtelen vendégszeretetét is.

A csapat első útja a nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatóriumhoz vezetett, ahol tökéletes, természet adta nyugalom, a legmodernebb eszközök és makulátlan ízléssel kialakított wellnessrészleg segíti a látogatók testi-lelki regenerálódását.

A második állomás Parádfürdő volt, egészen pontosan az Erzsébet Park Hotel Superior, amely a családi kikapcsolódás egyik fellegvára a térségben, kültéri medencével, mofettával és játszótérrel az erdő közvetlen tőszomszédságában.

 

A nap megfelelő zárásáról a Hunguest Hotel Galyatető munkatársai gondoskodtak ízletes vacsorával. A reggelre tervezett csillagvizsgálóhoz vezető nordic walking túra a szakadó eső miatt elmaradt, így Mátraházán, a Lifestyle Hotel Mátrában kezdődött a nap egy kellemes wellnessezéssel , szauna szeánsz kíséretében. Ugyanitt került sor egy mesterien szervírozott és ízletes háromfogásos ebédre.

 

A program folytatásra az Egertől 20km-re fekvő Bükkszéken került sor, amely Salvus gyógyvizéről a határon túl is ismert, emellett ideális kiránduló- és pihenőhely bármely korosztály számára.

Noszvajon a  Thummerer Pincészet vendégszeretetét élvezhették a látogatók. A pincesétát követően egy hatfogásos borvacsora várta őket a pincerendszer egyik hangulatos csarnokában. Ezt követően az Oxigen Zen Spa-ban  folytatódott a hedonista wellnessezés.

 

A tanulmányút utolsó napját az egri programok tették ki: a városnézés mellett az egri török fürdőben is körülnézett a társaság, majd a Macok étterem látta vendégül a csapatot négyfogásos ebéddel, a fogások között volt természetesen a híres macok, és a kihagyhatatlan Crème brûlée is. Utolsó állomásként az Imola Hotel varázsolta el a tanulmányút résztvevőit medencéivel, gyönyörű szobáival és Egerre néző kilátásával.