Badacsony New Yorkban március 26-án

Forrás: turizmus.com

 2015. február 11. 14:17

A Badacsonyi borvidék ismét bemutatkozik a budapesti New York Palotában március 26-án. Az eseményen - amelynek fókuszában a könnyed, illatos fehérborok állnak - a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.

„Nemcsak a borkedvelő közönség, hanem borászaink üzleti partnerei is kifejezetten várják ezt a tavaszi találkozást, amely kiváló alkalom a pincészetek újdonságainak megismerésére" – mondta Békássy János elnök a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a badacsonyi borászok aktív közreműködésével rendezik meg az összborvidéki bemutatkozást.

 

2015-ös tematika: Illatos Badacsony

A borászok minden évben külön tematikával készülnek: az idei rendezvény fókuszában a könnyed, illatos fehérborok lesznek. Az egységesen magas minőségre idén is nagyon odafigyelnek a badacsonyiak: egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak. A rendezvénynek immáron negyedik éve a borvidék támogatója, a legendás New York Kávéház ad otthont.

A kóstolót megelőző sajtótájékoztatóra az illatos fajtákról szóló szakmai előadással és meglepetés vendégekkel készülnek a szervezők. 14 és 16 óra között a szakmai partnereket várják majd, ezt követően pedig minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón.

Info: www.kostolo.badacsony.com.

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1548858152064765/