Hamarosan elkészül és zöldtetőt kap a Balaton új konferencia-központja – videó

Forrás: turizmus.com

 2023. július 21. 13:55

Hamarosan elkészül Balatonfüred új multifunkcionális konferencia-központja, amelyet a különleges építészeti megoldások mellett a 650 fős plenáris terem, a két szinten elhelyezkedő szekciótermek és a látványos előcsarnok tesz impozánssá.

A Balatonfüred Kongresszusi Központ épületének megjelenését három fő anyag jellemzi: a kő, az üveg és az épület ötödik homlokzataként megjelenő zöldtető. Utóbbi a létesítmény egyik különlegessége, amely által belesimul a környezetébe – írja a magyarepitok.hu az építkezés haladásáról beszámoló cikkében.

A Huray István utcai parkoló helyén, a KÖZTI Zrt. tervei alapján épülő komplexumnak két fő funkciója lesz: nagyszabású rendezvényeknek ad otthont, konferencia-központként és kiállítótérként is használják, valamint ezek alatt épült az első ütemben egy 290 férőhelyes mélygarázs is a rendezvényekre érkezők parkolási lehetőségeinek biztosítására.

Az épület megjelenését a kő és az üveg jellemzi (látványterv)

Fotó: KÖZTI

A balatonfüred.hu korábbi cikke szerint a földszint alapterülete több mint háromezer négyzetméter, itt lesz az előcsarnok és a hozzá flexibilisen kapcsolódó 380 négyzetméteres kiállítóterület, a két helyiség összenyitható, így nagyobb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A kiállítótérből még két 60, illetve 110 fő befogadására alkalmas terem nyílik, ezek szintén összenyithatók. A központ emeletén négy, mobil falakkal egymástól leválasztható, szekcióterem kap helyet. Az emeleten lesz a megfelelő akusztikával kialakított színházterem is, karzattal és süllyesztett zenekari árokkal.A létesítmény részeként a város központjában, a 71-es úton két közlekedési csomópontot is kialakítanak. A csaknem 6,3 milliárd forint értékű, ötezer négyzetméteres projekt kivitelezője a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt. konzorciuma.

A magyarepitok.hu videón is megmutatja  a komplexum jelenlegi állapotát: