Biztonsági intézkedések a karácsonyi vásárokon

Forrás: MTI

 2018. december 04. 11:30

A múlt évhez hasonlóan idén is fizikai akadályokat, beton terelőelemeket helyezett el a fővárosi vásárok területén a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A BRFK járőrei, illetve civil ruhás nyomozói a korábbi évekhez hasonlóan idén is jelen lesznek a karácsonyi vásárokban, s azok közvetlen környezetében. A BRFK honlapja szerint az általános bűnmegelőzésen túl a megerősített jelenlét célja, hogy a rendőrök megelőzzék, megakadályozzák a zseblopásokat, „a szubjektív biztonságérzetet negatívan befolyásoló közterületi bűncselekményeket”, és segítséget nyújtsanak a hozzájuk fordulóknak. A BRFK a vásárra látogatókat arra figyelmezteti: pénztárcáikat, értékeiket zárt táskában, zsebben helyezzék el, táskájukat ne hagyják őrizetlenül, tartsák magukhoz közel, s a gépjárművek utasterében se hagyjanak értéket.

A rendőrök célja a biztonságérzet növelése

Fotó: turizmus.com

Emellett a balesetek megelőzése érdekében azt kérik, hogy a gépjárművel és a gyalogosan érkezők is fokozott körültekintéssel közlekedjenek, vegyék figyelembe a vásárok közelében a forgalmat, továbbá számoljanak a korai sötétedéssel, illetve a köd és a téli időjárás okozta megváltozott útviszonyokkal.

Kapcsolódó cikkek