Budapest magát alakítja egy bollywoodi filmben

Forrás: turizmus.com

 2017. április 21. 15:17

Budapest játszotta már a ragyogó Párizst, a romos Kelet-Berlint, de csak legritkábban önmagát az itt forgatott filmekben – most azonban egy új indiai alkotásnak nem csupán helyszíne, hanem „szereplője” is a főváros.

Budapest évek óta kedvelt forgatási helyszín a külföldi filmesek körében, hiszen a különböző hangulatokat, korokat könnyen megeleveníteni tudó utcáival, épületeivel kiváló és nem utolsó sorban megfizethető díszletnek számít.

A nagy sikerre – körülbelül 20 millió nézőre – számító Raabta-t, az indiai sikerfilmgyár, Bollywood egyik legújabb alkotását, nem csupán Budapesten forgatták, története is a magyar fővárosban játszódik.

A várost bemutató háttérképek, helyszínek – a tapasztalatok szerint – turisztikai szempontból lényeges vonzerőt jelentenek, a nézőkre gyakorolt hatásuk erős - írja közleményében a BFTK.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ezért turisztikai-marketing eszközeivel, valamint indiai turisztikai partnercége, a Robinville közvetítésével segítette a helyszín kiválasztását. Ugyanis a film készítői Budapest és Bécs – mint befutók – közül választottak várost. Emellett a BFTK nemzetközi kiállításokon és konferenciákon rendszeresen tárgyal az indiai beutaztató cégek képviselőivel a budapesti turisztikai lehetőségekről, attrakciókról, vonzó kulturális programokról. A főváros turisztikai cége ezt a tevékenységét azért is tartja jelentős feladatának, mivel Indiából egyre több vendég érkezik a magyar fővárosba.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ egy korábbi közleménye szerint – mely a KSH adatokon alapul –  az indiai turisztikai küldő piac növekedési üteme 2016-ban Budapesten 20% fölött volt a vendégéjszakák tekintetében. Az eddigi dinamikus emelkedést remélhetőleg tovább növeli a nagy nézőszámra számító Raabta, melynek mozipremierét 2017. június 9-ére tűzték ki.

A film az Indiában nagy sztárnak számító Sushant Singh Rajput és Kriti Sanon főszereplésével készült, rendezője Dinesh Vijan, producerei: Bhushan Kumar, Krishan Kumar, Dinesh Vijan, Homi Adajania, zene: Pritam.