Budapestinfo Pont a Szigeten

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 08. 17:14

Fényfestés, turisztikai tájékoztatás, mobil kormányablak, városnéző túrák, kortárs táncművészeti- és bábelőadás várja többek között a Sziget látogatókat a Budapestinfo Pont házban, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Fővárosi Kormányhivatal együttműködésében.
A BFTK idei szlogenje szerint „Budapest a kultúra és sport fővárosa”, így az egyik legvonzóbb turisztikai célállomás 2017 nyarán. A BFTK – ahogy a FINA világbajnokság és masters versenyek alatt is – kiterjedt Budapestinfo Pont hálózatán keresztül tájékoztatja a városba érkezőket, ezt teszi Budapest egyik legvonzóbb fesztiválján, a Sziget Fesztiválon is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan különféle aktivitásokra is számíthatnak a fesztiválozók.  Augusztus 15-én, a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál visszatérő előadói, a SAPP (Street Art Project Performances) kortárs táncművészeti előadását láthatja az, aki 14 órakor ellátogat a Budapestinfo Ponthoz közeli „Civilsziget” előtti rétre. A Nylon Group kortárs bábcsapat pedig augusztus 9-én, 16.30-kor lép fel az idei BTF-es produkciójával, az Easy!-vel ugyanitt.

A BFTK ingyenes városnéző túrákat is szervez augusztus 11-én pénteken, 13-án vasárnap, valamint 15-én kedden. A látogatásokra regisztrálni a Budapestinfo Ponton lehet.A szervezet továbbá turisztikai felmérést végez arról, hogy az idelátogatók milyen benyomásokat, élményeket szereznek a fővárosról, valamint az ikonikus szelfihely: a BUDAPEST betűk fényfestését is a BFTK-nak köszönheti a közönség.

A Budapestinfo Pont augusztus 9-étől 16-áig minden nap: 10.00-21.00-ig tart nyitva.

Városnéző túrákra is itt jelentkezhetnek az érdeklődők

Ugyanitt Budapest Főváros Kormányhivatala is ízelítőt ad sokrétű tevékenységéből.  A Kormányhivatal munkatársai tanácsadással, tájékoztatással szolgálnak egyebek közt olyan témákban, mint az álláskeresés (minden nap), egészségfejlesztés (augusztus 10. és 11.), Smart Tuning járműdizájn-lehetőségek (augusztus 14. és 15.), áldozatsegítés (augusztus 10.,11.,14.,15.).

Sokféle játékkal is várják az érdeklődőket: többek közt lesz KRESZ-teszt, ki lehet találni milyen sok szakterülettel foglalkozik a hivatal, és Magyarország óriástérképén lépkedve kereshetik meg a látogatók hazánk nevezetes látnivalóit ortofotók alapján (augusztus 13.). Gázmaszkban is szelfizhetnek a Budapestinfóba betoppanók augusztus 12-én, míg augusztus 14-én fogyasztóvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre a hivatal munkatársai.

Mindezek mellett minden nap lehetőség van megismerkedni a kormányablakok tevékenységével, például az immár elektronikusan is igényelhető ügytípusokkal, illetve az ügyfélkapun keresztüli ügyintézéssel. A kormányhivatal munkatársai szükség esetén elkalauzolják a szigetlakókat ahhoz a teljes körű okmány-ügyintézést bonyolító mobil kormányablakhoz, ahol akár az irataikat elvesztők is gyors segítséget kaphatnak.

A Kormányhivatal látogatópultja és a mobil kormányablak augusztus 9-étől 16-áig minden nap: 11.00-19.00-ig tart nyitva.